Nišville otvara jazz muzej

Nišvil džez festival će uskoro otvoriti prvi džez muzej u Srbiji u niškoj Tvrđavi u prostoru starog turskog Hamama.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

13:58

Nišville otvara jazz muzej
foto: Nišville jazz festival

U toku su pripreme oko uređenja prostora i nabavke eksponata. Svoje mesto imaće najznačajniji učesnici dosadašnjih izdanja Nišvila od Benny Golsona i Sun Ra Arkestra do Candy Dulfer i Joss Stone a posebne prostorije imaće američki kralj soula Solomon Burke i balkanski kralj Saban Bajramović.

Festival poziva poklonike džeza da pomognu formiranju ove jedinstvene kulturne institucije bilo novčanim prilozima bilo zanimljivim eksponatima iz ličnih arhiva.
foto: Nišville jazz festival
Mnogi muzičari poslali su već svoje ploče a Larry Vučkovic je napisao i posvetu muzeju na svojim antologijskim LP izdanjima objavljenim u Americi gde ovaj značajni pijanista poreklom sa ovih prostora - živi i radi već više od pola veka.

Saradnju i pomoć obećao je i poznati Američki džez muzej iz prapostojbine džeza - New Orleansa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: