Još jedan koncert JapaLkana u Beogradu!

Zbog velikog interesovanja publike, japanska muzička grupa "JapaLkan" održaće još jedan koncert balkanske muzike "Srpski koncert - voljenoj srpskoj zemlji", u subotu 20.01. od 19h u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica. Karte se bez prethodne rezervacije mogu preuzeti na blagajni UK Rakovica od četvrtka 18.01. do popunjenosti.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 18.01.2018.

15:15

Još jedan koncert JapaLkana u Beogradu!
foto: promo

JapaLkan je odlučio da domaćoj publici pokloni još jedan koncert, nakon što su karte za nastup u petak 19. januara 2018. godine, u Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić“, munjevitom brzinom podeljene.

Naoki Hišinuma, frontmen i glavni vokal grupe, koji svira i trubu, tubu i flugelhorn, osnovao je "JapaLkan" 2014. godine zajedno sa profesionalnim muzičarima koji su, zahvaljujući svojim izvođenjima, poznati ne samo u Tokiju, već i širom Japana. Svoj naziv grupa duguje pojmovima "Japan" i "Balkan" koji su simbolično spojeni, čime ovi umetnici žele da pošalju poruku razumevanja i prijateljstva dveju kultura, kao i da muzička umetnost ne poznaje granice. Hišinuma, osim sa JapaLkanom, nastupa i sa svetski poznatim orkestrom Shibusa shirazu, sa kojim je obišao veliki broj evropskih država, uključujući i Sloveniju, dok će povodom koncerta JapaLkana u Beogradu prvi put posetiti Srbiju.

Takođe, grupa je nastupila i na festivalu Kustendorf 16. januara u okviru redovnog muzičkog programa.

"JapaLkan" je 2015. godine objavio album pod nazivom "'Ajde! 'Ajde! 'Ajde!", a 2017. mini-album "Mesečina". Na njihovom repertoaru nalaze se neke od najpoznatijih i našem narodu omiljenih pesama kao što su "Mesečina", "'Ajde Jano", "Ederlezi", "Niška banja" i druge. Celokupnom utisku, pored nastupa na srpskom jeziku i jedinstvenog spoja muzičkih instrumenata, mnogo doprinose autentične srpske narodne nošnje i opanci, koje su članovi grupe dobili od jedne porodice iz Šumadije nakon što su ovdašnji mediji pisali o njihovom radu sredinom 2017. godine.

Intervju sa frontmenom grupe Haokijem Hišinumom možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: