"Čikaške perverzije" slave 25 godina!

Hit predstava “Čikaške perverzije” izvođenjem 10. marta (20:00) u velikoj dvorani beogradskog Sava centra proslaviće svojih 25 godina!

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

13:08

foto: Teodora Æiriæ

“Čikaške perverzije' već 25 godina pričaju o ljubavi, o prijateljstvu, o odnosima između žena i muškaraca. A to su teme za sva vremena. Zato 'Čikaške perverzije' traju, baš zbog toga što se predstava bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima”, objašnjava Dragan Gagi Jovanović.

Radena po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta “Seksualne perverzije u Čikagu”, predstava u režiji Omara Abua el Ruba je premijerno izvedena 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Memetovu duhovitu savremenu američku dramu, srpski glumci su na ingeniozan način pretvorili u fantastičnu komediju koja prevazilazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima – o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarivanja.

“Pozorište je živa stvar i uvek se mogu desiti neočekivane stvari, pogotovo u ‘Čikaškim’, gde ima dosta improvizacije. Nijedna predstava nam nije kao prethodna i dosta ljudi dolazi više puta da nas gleda“, objašnjava Olga Odanović.

“Čikaške perverzije” su narednu deceniju i više uživale status urnebesne komedije i ogromnog hita sa preko 200.000 gledalaca. I pored velikog i kontinuiranog uspeha, predstava je ipak poslednji put izvedena 2005. godine.

Posle duže pauze Gagi je odlučio da se vrati kultnoj predstavi krajem 2014. godine, kada se i 500. izvođenje simbolično desilo upravo u Čikagu. Nakon toga, "Čikaške perverzije" u kojima igraju Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević nastavile su da redovno pune Dom omladine Beograda, Pozorište mladih u Novom Sadu, Sava centar…

“Mislim da je smeh lekovit. Lep je osećaj kad vidiš srećne i zadovoljne ljude, koji su se smejali dva sata. Divan osećaj za nas na sceni, a i mi se dobro provodimo”, ističe Branka Pujić.

Ulaznice koštaju 1.100, 1.300 i 1.600 dinara na blagajni Sava centra, odnosno preko mreže Eventim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: