Oglasila se policija povodom smrti pevačice Dolores O'Riordan

Londonska policija saopštila je danas da ne smatra sumnjivom smrt pevačice irske rok grupe "Krenberiz" (The Cranberries) Dolores O'Riordan, koja je juče pronađena mrtva u Londonu i dodala da se još ne zna uzrok smrti, zbog čega je slučaj predat sudskoj medicini, javila je agencija Frans pres.

Kultura

Izvor: Beta

Utorak, 16.01.2018.

17:43

Oglasila se policija povodom smrti pevačice Dolores O'Riordan
Foto: Getty

Dolores O'Riordan (46) iznenada je juče preminula u Londonu, gde je boravila zbog snimanja pesme čuvenog ranijeg hita grupe "Zombie".

Prijatelji pevačice naveli su da je delovala srećno nekoliko sati pre smrti i da se spremala da sa američkom hard-rok grupom "Bed volvs" (Bad Wolves) ponovo snimi pesmu.

"Dolores mi je ostavila zvučnu poruku pre ponoći (veče pre smrti) da mi kaže kako joj se sviđa verzija njene pesme u izvođenju američkog benda. Bila je nestrpljiva da me vidi u studiju i snimi vokal", rekao je producent Den Vejt.

Prema njegovima rečima, pevačica je delovala srećno i "puna života".

Pevačica je u ranijim intervjuima govorila da je bila seksualno zlostavljana kao dete i da se bori protiv depresije nakon što su lekari otkrili da boluje od te bolesti, prenela je agencija AP.

Irski premijer Leo Varadkar odao je počast pevačici rekavši da je Dolores bila "glas generacije" onih koji su rasli u Irskoj devedesetih godina.

Grupa "Krenberiz" osnovana je u Limeriku u Irskoj, a postali su međunarodne zvezde devedesetih hitovima kao što su "Zombie" i "Linger". Bend se raspao 2003. godine, ali su se ponovo okupili nekoliko godina kasnije.

"Krenberiz" su objavili akustični album "Something Else" 2017. godine i trebalo je da idu na turneju po Evropi i Severnoj Americi, ali je turneja prekinuta zato što je Dolores O'Riordan imala probleme s leđima.

Grupa je prodala više od 40 miliona albuma širom sveta. Album "No Need to Argue" bio je prvi na top-listi albuma u Australiji, Francuskoj i Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: