Izložba "Američki pop art" u Kući legata

Kolekcija grafika najznačajnijih američkih predstavnika pop Arta - Endija Vorhola, Roja Lihtenštajna, Roberta Raušenberga, Džona Čemberlena, Džejmsa Rozenkvista i Toma Veselmana, biće predstavljena na izložbi "Američki pop art" od 12. januara do 12. marta u Kući legata.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2018.

12:44

Izložba
foto: epa/ROLAND WEIHRAUCH

Dela ikona američkog pop arta su reprezentativni i prepoznatljivi radovi nastali u periodu od šezdesetih godina prošlog veka, kada su pop artisti dostigli vrhunac umetničkog izražavanja, pa sve do novijih radova iz prve decenije 21. veka.

Postavku čini preko sto originalnih radova različitih tehnika, koja su u vlasništvu renomirane galerije "Visconti Fine Art", osnovane u Milanu 1973. sa predstavništvom u Ljubljani.

Izložba u Beogradu realizuje se uz pomoć partnera iz Srbije, Srednjoevropskog kulturnog centra Novi Sad.

Organizatori izložbe su Alina Mara Vujić I Mihajlo Nestorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: