"Laža i paralaža" 150. put na sceni "Raša Plaović"

Komedija Jovana Sterije Popovića "Laža i paralaža" u režiji Juga Radivojevića biće odigrana 8. januara 150. put na Sceni "Raša Pavlović" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

Uloge tumače Boris Komnenić, Brankica Sebastijanović, Stefan Buzurović, Milan Gutović, Nebojša Dugalić i Danijela Ugrenović.

Predstava, premijerno izvedena 25. marta 2006, bavi se fenomenom laži, antropološkim problemima i mentalitetom, kroz surovu i dirljivu priču, ne samo o lažovima, već i o prevarenim i obmanutim ljudima.

Dramaturzi su Molina Udovički i Slavko Milanović, kompozitor Kornelije Kovač, scenograf Dejan Pantelić, a kostimograf Marina Vukasović Medenica.

Poznata Sterijina komedija prvi put je izvedena u Teatru na Đumruku 23. aprila 1842. godine.

Teatar na Đumruku je, inače, bio prvo stalno pozorište u Beogradu, koje je radilo tokom 1841. i 1842. godine, nalazilo se u današnjoj Savamali, a otvoreno je upravo Sterijinim delom "Smrt Stefana Dečanskog".

Aktuelno

Aji Jung uručen "Orden italijanske zvezde"

Direktorki Beogradskog festivala igre Aji Jung večeras je u italijanskoj ambasadi u Beogradu uručeno najviše državno odlikovanje te zemlje u oblasti kulture - "Orden italijanske zvezde", a uručenju je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Aktuelno ponedeljak 29.01. 20:00 Komentara: 7
strana 1 od 42 idi na stranu