Izlozba o stradanju Roma u Prvom svetskom ratu

Kuća romske kulture pozvala je danas građane da u ponedeljak, 25. decembra, posete izložbu "Stradanje Roma u Prvom Svetskom ratu" koja će biti otvorena u Galeriji Narodne banke Srbije na Trgu Slavija.

Izvor: Beta
Podeli
foto: getty
foto: getty

Kako su naveli organizatori, na izložbi će biti prikazano sve što se događalo Romima pre jednog veka, u vreme Velikog rata, kroz veliki broj dokumenata, fotografija i dopisnica koji svedoče o stradanjima tog naroda.

Izložba se organizuje povodom sto godina od završetka Prvog svetskog rata, a svi prisutni moći će da vide stradanje romskog naroda, koji je imao veliki broj žrtava, i to samo zato što su bili Romi.

Izložba će biti otvorena od 18.00 u Galeriji Narodne banke Srbije na Slaviji, u Nemanjinoj broj 17.

Izložbu organizuje Kuća romske kulture pod pokroviteljstvom Odbora za Jasenovac SPC, a uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Aktuelno

"Muzika i fudbal govore istim jezikom"

Nema veze koje ste nacionalnosti ako umete da uživate u spektaklu. Koncerti se dele na one koji se pamte i one koji se brzo zaborave. Meni će ova poseta Rusiji i gostovanje u Samari ostati dugo u sećanju, rekao je Goran Bregović.

Aktuelno ponedeljak 18.06. 21:30 Komentara: 6

Milisav Savić otvara 47. Brankovo kolo

Najveću pesničku manifestaciju u Srbiji i okruženju -"Brankovo kolo", svojom besedom o Branku Radičeviću, otvoriće ugledni srpski pisac Milisav Savić, kojem će tom prilikom, za ukupno književno delo, biti uručena "Statueta Branka Radičevića" (rad vajara Jovana Soldatovića).

Aktuelno ponedeljak 18.06. 10:42 Komentara: 0
strana 1 od 133 idi na stranu