Izlozba o stradanju Roma u Prvom svetskom ratu

Kuća romske kulture pozvala je danas građane da u ponedeljak, 25. decembra, posete izložbu "Stradanje Roma u Prvom Svetskom ratu" koja će biti otvorena u Galeriji Narodne banke Srbije na Trgu Slavija.

Izvor: Beta
Podeli
foto: getty
foto: getty

Kako su naveli organizatori, na izložbi će biti prikazano sve što se događalo Romima pre jednog veka, u vreme Velikog rata, kroz veliki broj dokumenata, fotografija i dopisnica koji svedoče o stradanjima tog naroda.

Izložba se organizuje povodom sto godina od završetka Prvog svetskog rata, a svi prisutni moći će da vide stradanje romskog naroda, koji je imao veliki broj žrtava, i to samo zato što su bili Romi.

Izložba će biti otvorena od 18.00 u Galeriji Narodne banke Srbije na Slaviji, u Nemanjinoj broj 17.

Izložbu organizuje Kuća romske kulture pod pokroviteljstvom Odbora za Jasenovac SPC, a uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Aktuelno

Bjelogrlić: Nagrada Beograda kruna svih priznanja seriji

Ovogodišnja nagrada za film i radio-televizijsko stvaralaštvo uručena je autoru serije "Senke nad Balkanom" Draganu Bjelogrliću, a on je poručio da ta serija predstavlja lični omaž Beogradu kao metropoli Balkana, gradu neuništivog duha i večitoj raskrsnici najrazličitijih političkih i kulturnih uticaja.

Aktuelno sreda 18.04. 17:45 Komentara: 1

Beogradska filharmonija svečano otvara NOMUS

Beogradska filharmonija svečano otvara 43. NOMUS u četvrtak 19. aprila nastupom u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Zajedno sa pijanističkom zvezdom Aleksandrom Gavriljukom i dirigentom Danijelom Rajskinom, orkestar izvodi hitove klasične muzike - Klavirski koncert br. 3 Rahmanjinova, “Vatromet” i “Žar pticu” Stravinskog.

Aktuelno sreda 18.04. 12:02 Komentara: 0
strana 1 od 116 idi na stranu