Izlozba o stradanju Roma u Prvom svetskom ratu

Kuća romske kulture pozvala je danas građane da u ponedeljak, 25. decembra, posete izložbu "Stradanje Roma u Prvom Svetskom ratu" koja će biti otvorena u Galeriji Narodne banke Srbije na Trgu Slavija.

Izvor: Beta
Podeli
foto: getty
foto: getty

Kako su naveli organizatori, na izložbi će biti prikazano sve što se događalo Romima pre jednog veka, u vreme Velikog rata, kroz veliki broj dokumenata, fotografija i dopisnica koji svedoče o stradanjima tog naroda.

Izložba se organizuje povodom sto godina od završetka Prvog svetskog rata, a svi prisutni moći će da vide stradanje romskog naroda, koji je imao veliki broj žrtava, i to samo zato što su bili Romi.

Izložba će biti otvorena od 18.00 u Galeriji Narodne banke Srbije na Slaviji, u Nemanjinoj broj 17.

Izložbu organizuje Kuća romske kulture pod pokroviteljstvom Odbora za Jasenovac SPC, a uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Aktuelno

Još jedan koncert JapaLkana u Beogradu!

Zbog velikog interesovanja publike, japanska muzička grupa "JapaLkan" održaće još jedan koncert balkanske muzike "Srpski koncert - voljenoj srpskoj zemlji", u subotu 20.01. od 19h u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica. Karte se bez prethodne rezervacije mogu preuzeti na blagajni UK Rakovica od četvrtka 18.01. do popunjenosti.

Aktuelno četvrtak 18.01. 15:15 Komentara: 1

Paolo Sorentino: Svi moji filmovi su neka vrsta greške

Italijanski reditelj Paolo Sorentino održao je na festivalu "Kustendorf" radionicu za studente i mlade autore, koji su imali mnogo pitanja za slavnog autora o njegovoj poetici, pisanju, vizuelnom aspektu filmova "Velika lepota ", "Mladost ", "Div", "Posledice ljubavi ", ali i o reakcijama na seriju "Mladi papa" i zašto se režiseri danas okreću serijama.

Aktuelno sreda 17.01. 13:48 Komentara: 2

Premijera Šostakovičeve simfonije u Srbiji

Beogradska filharmonija i dirigent Kristijan Mandeal prvi put u svojoj istoriji izvode ogromnu Šostakovičevu IV simfoniju, što je ujedno i premijera ovog dela na domaćoj sceni, u petak 19. januara (Kolarac, 20h). Koncert otvara prvi violončelista Beogradske filharmonije Aleksandar Latković, koji nastupa kao solista pred svojim orkestrom u izvođenju Bokerinijeve kompozicije.

Aktuelno sreda 17.01. 13:10 Komentara: 0
strana 1 od 88 idi na stranu