Režiser "Gospodara prstenova": Odustao sam od dve glumice zbog Vajnstina

Režiser "Gospodara Prstenova“ Piter Džekson rekao je da su obe glumice, Mira Sorvino i Ešli Džad, bile na "crnoj listi“ nakon razgovora sa ljudima iz Vajnstinove kompanije. Obe glumice su medijskog mogula optužile za zlostavljanje.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.12.2017.

12:04

Režiser
Foto: Getty

Vajnstin je tada bio na čelu studija Miramaks, u kom je započeta produkcija ovog filma, koja je kasnije premeštena u Nju lajn sinema. Nakon mišljenja o ovim glumicama koje su podelili zaposleni u Vajnstinovoj kompaniji, Džekson je rešio da ih izbriše sa liste glumica.

Džekson je u jednom intervjuu priznao da je imao nameru da obe glumice budu u njegovom filmskom ostvarenju.

"Iz Miramaksa su nam ispričali da rad sa njima dvema izgleda kao prava noćna mora i da ne preporučuju njihovo angažovanje u bilo kojim ulogama. To je bilo neke 1998. godine“, ispričao je Džekson.

"Tada nismo imali razloga da posumnjamo u to što su nam ti ljudi govorili. Sada sumnjam da smo imali lažne inormacije o obema glumicama, a kao rezultat tog razgovora, obrisali smo njihova imena sa liste za kasting.“

"Gledajući unazad, verujem da je to bila njihova prljava kampanja za kaljanje njihovih imena u punom zamahu“, dodao je on.

Glumica Sorvino je na svom profilu na Tviteru nakon Džeksonovog intervjua napisala: "Kada sam videla ovo, zaplakala sam. Ovo je potvrda da je Vajnstin promenio tok moje karijere, nešto u šta sam sumnjala, a nisam bila sigurna. Hvala Piteru Džeksonu na iskrenosti. Osećam se utučeno“.
Foto: Getty
Nakon intervjua se oglasila i Ešli Džad, koja se prisetila da je ona već gotovo bila deo filma jer ju je Džekson pozvao da vidi pripremne radove.

"Sećam se ovoga veoma dobro. Pitali su me koju od dve uloge preferiram, a onda me nikada više nisu pozvali. Zahvalna sam na istini koja se konačno pojavila na videlu“, napisala je Ešli Džad.

Vajnstin je odbacio njihove optužbe kao i mogućnost da su njihova mišljenja uticale na to da ove dve glumice ostanu bez uloga u "Gospodaru prstenova“.

On je dodao i da je kasting radio Nju lajn sinema, a ne Miramaks, ali i to da je Ešli Džad bila angažovana u dva Miramaksova filma i da je Sorvino “takođe uvek razmatrana”.

Mira Sorvino i Ešli Džad su među prvim glumicama koje su progovorile o napadima Vajnstina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: