Četvrt veka "Kir Janje" na Velikoj sceni Narodnog pozorišta

U Narodnom pozorištu u Beogradu večeras se slavi. Povod je 25 godina izvođenja predstave "Kir Janja" u režiji Egona Savina, sa Predragom Ejudusom u glavnoj ulozi.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

18:00

Četvrt veka
Prinscreen YouTube

Ovo je zaista zaista redak jubilej, i ne tako čest. Kir Janja" se upisuje u društvo sa "Bubom u uhu" Jugoslovenskog dramskog pozorista, koja je na repertoaru bila preko 40 godina, sa skoro dve hiljade repriza, ali i "Korešpodencijom" Ateljea 212 koja se igrala 20 godina i imača 300 izvođenja.

Naslovnu ulogu u predstvai od samog početka, odnosno od 1992. godine tumači Predrag Ejdus, koji je prema rečima Vide Ognjenović, stvorio antologijsku ulogu, u stilu Pitera O'Tula i Lorensa Olivijea.

Pored njega, podela je od početka praktično nepromenjena pa se tako u predstavi nalaze i Nada Blam, Lepomir Ivković i Milenko Pavlov.

Svi zainteresovani će, pored predstave, večeras moći da pogledaju i postavku izložbe "25 godina od premijere – Kir Janja i Don Karlos", koja ce biti otvorena u Muzeju Narodnog pozorišta, dok će predstavu moći da pogledaju na Velikoj sceni od 19 i 30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: