Predstava nobelovca Darija Foa u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović"

Dramska scena Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu otpočela je sa radom na novoj predstavi prema tekstu nobelovca Darija Foa "Nemam da platim i neću da platim".

Kultura

Izvor: Beta

Utorak, 21.11.2017.

12:13

Predstava nobelovca Darija Foa u Narodnom pozorištu
Foto: Youtube Screenshot

Kako je najavljeno iz tog pozorišta, u osnovi te komedije sadržana je kritika socijalnih prilika, ali i ekonomskog i političkog sistema Italije.

Kroz pojedinačne sudbine predstavnika radničke klase, pronalazeći ih na marginama društva, taj komad postaje aktuelan u kontekstu domaćih okolnosti i problema koji prate radnike u Srbiji.

Režiju predstave i adaptaciju teksta potpisuje Miloš Jagodić, za scenografiju i kostim zadužena je Blagovesta Vasileva, a muziku je komponovao Gabor Lenđel.

U predstavi igraju Snežana Kovačev Čelar (Antonija), Jovan Torački (Đovani, njen muž), Vesna Varićak (Margareta), Zvonko Gojković (Luiđi, njen muž), Mirko Pantelić (policijski narednik/poručnik) i Nataša Luković (policijska narednica/zaova).

Inspicijent je Jelena Ristić, sufler Ivana Titin, a premijera je zakazana za 26. januar 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: