Otvoren 8. Green Fest

Projekcijom nagrađivanog dokumenatarnog filma "U poteri za koralom", modnom revijom mladih srpskih i slovenačkih dizajnera i dodelom nagrada pobednicima takmičarskog filmskog programa, sinoć je u Beogradu otvoren 8. Međunarodni festival zelene kulture Green Fest.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako se navodi u saopštenju programskog direktora Centra za unapređenje životne sredine Vladana Šćekića, za nagrade festivala takmičilo se 1.530 filmova iz 103 države, a nagradu za najbolji kratki film festivala osvojio je Pjotr Biedron iz Poljske, za film "PM 2,5".

Nagradu za najbolji omladinski film osvojio je Marsel Andristjak iz Mađarske, dok je najbolji film u trajanju do 1 minuta film "Degolas", reditelja Žeremi Gultea iz Francuske.

Nagradu za najbolji animirani film dobio je mađarski reditelj Bela Klingl za film "Boxi: In the nature".

Najbolji srpski film festivala je film "Braca pčelar - ovo je moj svet", rediteljke Milice Alavanje, a najbolji film o prirodi dobio je austrijski reditelj Mihael Šlamberg za film"Kanarska ostrva - život na ivici".

Dodeljena su i specijalna izdanja - kanadskom filmu "The End game" reditelja Duana Šermana, film "Operation Mayfly" mađarskih reditelja Đerđeli Balaša i Balaš Lernera, kao i juyynoafrički film "Teać a man to fish" reditelja Dejvida Franciskusa.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu Sergej Cis iz Rusije, Paulo Fereira iz Portugalije i Siril Kornu iz Francuske.

Pored filmova, posetioci festivala moći će da pogledaju i zanimljive instalacije i izložbe.

Festival je otvoren do petka, 17. novembra.

strana 1 od 35 idi na stranu