Neverovatna mapa sačinjena od 1.800 najboljih filmova

Najgledaniji filmovi, najbolji, najlošije ocenjeni, najtužniji, najkvalitetniji i tako u nedogled. Ovakve liste do sada smo imali prilike da vidimo bezbroj puta. Međutim, kako bi izgledala mapa sastavljena od filmova?

Izvor: B92
Podeli

Dejvid Honorat, korisnik Reddita, napravio je mapu ("Velika mapa Filmosveta") na kojoj bi mu mnogi ljubitelji filmova pozavideli.

Nju čini 1.800 filmova koji su predstavljeni kao gradovi različitih veličina. Filmogradovi su međusobno povezani magistralama i podeljeni po žanrovima.

Svaki zaliv, planina ili regija nosi neobično ime.

Tako su "Nemoguća misija“, "Kil Bil“ u "Spasavanje redova Rajana“ smešteni na obalama Akcionog zaliva. Na more suza "izlaze" "Kralj lavova", "Savršen svet“, "Sve o mojoj majci“, ali i mnogi drugi.

75 odsto navedenih filmove jesu njegove preporuke, 15 odsto su filmovi koje nije gledao, ali je o njima pročitao brojne pohvale, dok preostalih 10 odsto mape čine filmovi koje lično ne voli, ali su deo filmske istorije.

Aktuelno

Počele probe predstave "Kralj Betajnove" u JDP

Danas su u Jugoslovenskom dramskom pozorištu počele probe predstave Kralj Betajnove Ivana Cankara u kojoj, u režiji Milana Neškovića, glume Nenad Jezdić, Vojin Ćetković, Nikola Rakočević, Jasmina Avramović, Milena Živanović, Nebojša Milovanović, Vučić Perović, Mina Obradović…

Aktuelno utorak 23.01. 16:10 Komentara: 1
strana 1 od 90 idi na stranu