Neverovatna mapa sačinjena od 1.800 najboljih filmova

Najgledaniji filmovi, najbolji, najlošije ocenjeni, najtužniji, najkvalitetniji i tako u nedogled. Ovakve liste do sada smo imali prilike da vidimo bezbroj puta. Međutim, kako bi izgledala mapa sastavljena od filmova?

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 14.11.2017.

21:40

Default images

The Great Map of Movieland by David Honnorat from imaginarymaps
Dejvid Honorat, korisnik Reddita, napravio je mapu ("Velika mapa Filmosveta") na kojoj bi mu mnogi ljubitelji filmova pozavideli.

Nju čini 1.800 filmova koji su predstavljeni kao gradovi različitih veličina. Filmogradovi su međusobno povezani magistralama i podeljeni po žanrovima.

Svaki zaliv, planina ili regija nosi neobično ime.

Tako su "Nemoguća misija“, "Kil Bil“ u "Spasavanje redova Rajana“ smešteni na obalama Akcionog zaliva. Na more suza "izlaze" "Kralj lavova", "Savršen svet“, "Sve o mojoj majci“, ali i mnogi drugi.

75 odsto navedenih filmove jesu njegove preporuke, 15 odsto su filmovi koje nije gledao, ali je o njima pročitao brojne pohvale, dok preostalih 10 odsto mape čine filmovi koje lično ne voli, ali su deo filmske istorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: