U Kinoteci otvorena izložba srpskih i japanskih umetnika

Multimedijalna kolektivna izložba srpskih i japanskih umetnika na temu TABOO otvorena je večeras u Jugoslovenskoj kinoteci.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Otvaranje izložbe predstavlja početak dvodnevnog programa Japansko-srpskog festivala filma koji će večeras i sutra biti održan u Jugoslovenskoj kinoteci.

Među radovima koji su se našli u postavci izložbe su i fotografije Dragana Kujundžića, jednog od urednika u agenciji Tanjug.

Postavku izložbe čine radovi Alise Matović, Irene Fabri, Bojana Đorđevića, Danijele Jović, Katarine Pavlović, Branislava _Radišića, Zorana Ćumura, Milene Bosnić, a specijalni gost je Yaya Matsuo. Marjan Vujović, upravnik Muzeja Jugoslovenske kinoteke, napomenuo je da mu čini zadovoljstvo što se sličan festival istovremeno odigrava u Tokiju.

"Ovo je kuća filma i ovakav festival predstavlja retku priliku da se promovišu kratki filmovi. Ta ostvarenja su veoma zanimljiva forma koja može da ponudi izuzetan sadržaj", kazao je Vujović.

Pre početka filmskog programa večeras je održana tribina "Tabooliranje" na kojoj su o rušenju tabua govorile Sandra Mančić, predsednica UG Sunce obolelih od HIV virusa, Helena Vuković, aktivistkinja za trans-prava UG Egal i Biljana Cincarević, umetnica i aktivistkinja.

Aktuelno

Aleksandru Berčeku uručena nagrada "Drvo života"

Proslavljeni reditelj i osnivač "Kustendorfa" Emir Kusturica uručio je sinoć u Drvengradu nagradu za buduće filmove "Drvo života" glumcu Aleksandru Berčeku, koga su gosti i posetioci 11. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala pozdravili dugim, gromoglasnim aplauzom.

Aktuelno ponedeljak 22.01. 08:37 Komentara: 2
strana 1 od 90 idi na stranu