“Raspevano Svratište” - koncert za vršnjake iz izbegličkih kampova

Miš je dobio grip, Carstvo drugarstvo, Azbuka, i mnoge druge dečije pesmice mogle su se čuti na koncertu koji je dečiji hor “Raspevano Svratište” priredio u Društvenom centru Adra svojim vršnjacima - deci koja su korisnici izbegličkih kampova, njihovim roditeljima i prijateljima i učenicima iz okolnih škola.

Izvor: B92
Podeli

Pokretačka ideja ovog interesantnog događaja u kome su se susrele dve osetljive grupe dece je, da se kroz druženje i pesmu, doprinese jačanju motivacije za rad i kreativno stvaranje dece koja dolaze iz područja pogođenih ratom i drugim socijalnim problemima. Takođe, cilj je i da se u veseloj atmosferi podstakne druženje i povezivanje različitih društvenih grupa.

Pored “Raspevanog Svratišta”, na koncertu su nastupili i dečiji hor Duga, kao i deca iz Društvenog centra Adra. Prepuna sala orila se od pesama koje pevaju o ljubavi i prijateljstvu, porodici i radosti. Solisti iz DC Adra koji su pevali na srpskom jeziku, raznežili su sve pristutne . Kruna koncerta bilo je izvođenje pesme “ Nek svud ljubav sja”, koju su zajedno izvela sva tri hora.

“Raspevano Svratište” je projekat muzičke pedagoškinje Maje Ćurčić iz udruženja Art Aparat, i teži osnaživanju dece iz beogradskog Svratišta kroz kreativno stvaralaštvo. Koncert koji je nastao u saradnji sa DC Adra je ujedno i deo aktivnosti u okviru programa “Aktivne zajednice” koji podržava Trag fondacija, i akcije “Imam druga” ADRA Srbije.

Aktuelno

Aleksandru Berčeku uručena nagrada "Drvo života"

Proslavljeni reditelj i osnivač "Kustendorfa" Emir Kusturica uručio je sinoć u Drvengradu nagradu za buduće filmove "Drvo života" glumcu Aleksandru Berčeku, koga su gosti i posetioci 11. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala pozdravili dugim, gromoglasnim aplauzom.

Aktuelno ponedeljak 22.01. 08:37 Komentara: 2

Vlastimir Sudar: "Disidentstvo je potrebnije nego ikad"

Profesor na Kingston univerzitetu u Londonu, filmski poslenik Vlastimir Sudar, član žirija ovogodišnjeg "Kustendorfa", primećuje da su mladi autori danas potpuno svesni okruženja i problema u svojim zemljama, ali i da u umetnosti danas nedostaje stvarnog radikalnog promišljanja.

Aktuelno nedelja 21.01. 15:50 Komentara: 3
strana 1 od 89 idi na stranu