Vredne nepoznate fotografije Džona Lenona otkrivene u Liverpulu

Kolekcija nikada do sada viđenih fotografija Džona Lenona otkrivena u sredu u liverpulskom muzeju "The Beatles Story".

Izvor: B92
Podeli
GettyImages
GettyImages

Serija od 26 fotografija i negativa iz 1970. godine, nalazila se u fioci čitave 34 godine, pošto je njihov vlasnik mislio da nemaju nikakvu vrednost, piše NME.

Vlasnik, koji je želio da ostane anoniman, rekao je da je negative verovatno kupio njegov pokojni otac, koji je tokom '70-ih godina prošlog veka studirao umetnost.

Ono što ove fotografije čini vrednim je činjenica da lični portreti Džona Lenona predstvaljaju retkost.

Kada su, nedavno, ugledale svetlost dana, direktor aukcijske kuće "Julien’s Auctions" Daren Džulijen je njihovu vrednost procenio na oko 10.000 funti.

Negativi prikazuju Lenona u najznačajnijem momentu njegove karijere.

To je bio period u kome su se Bitlsi raspadali, a Lenon objavio svoj samostalni treći singl "Instant Karma".

Fotografije i negativi će, od novembra, biti izloženi u muzeju u Liverpoolu, da bi tokom 2018. godine bili ponuđeni na aukciji.

Aktuelno

DJ Sandy Rivera u Freestlyler Winter Stageu

Ljubitelje najboljeg gradskog ritma u subotu uveče u klubu Freestyler Winter Stage od 24h očekuje nezaboravan muzički provod. Zvezda večeri, poznati američki DJ Sandy Rivera, koji godinama nastupa i pod imenom „Kings of tomorrow“ definitivno će obogatiti prednovogodišnju klupsku atmosferu.

Aktuelno sreda 13.12. 16:17 Komentara: 0

Dan arhiva u Srbiji

U Arhivu Srbije, u četvrtak, 14. decembra 2017. godine, sa početkom u 13 sati biće obeležen Dan arhiva u Srbiji. Tim povodom biće dodeljene nagrade „Zlatna arhiva“ Fondacije Aleksandra Arnautovića i Godišnja nagrada Đurđa I. Jelenića i otvorena izložba „Podsećanja“.

Aktuelno sreda 13.12. 12:19 Komentara: 0

5. Dani igre u Jugoslovenskoj kinoteci

Peti put za redom, Beogradski festival igre, Jugoslovenska kinoteka i Vip mobile priređuju reviju filmova pod nazivom "Dani igre". Od 24-28. januara 2018., publika će moći da prati premijerne projekcije višestruko nagrađivanih dokumentarnih i umetničkih filmova.

Aktuelno utorak 12.12. 09:30 Komentara: 1
strana 1 od 76 idi na stranu