Umro filmski snimatelj Volter Laseli

Britanski filmski snimatelj Volter Laseli, dobitnik Oskara za film "Grk Zorba" 1964, umro je na Kritu od komplikacije posle operacije, saopštili su lokalni medicinski zvaničnici.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

Laseli (90) živeo je blizu grada Hanija, kod plaže na kojoj se odigrava poslednja scena iz filma u kojoj glumci Entoni Kvin i Alan Bejts plešu uz muziku Grka Zorbe. Rođen u Nemačkoj, Laseli je 1939. kao dečak stigao u London pošto je njegova porodica izbegla. Radio je na desetinama filmova, uključujući komediju "Tom Jones" iz 1963. i dramu "Heat And Dust" iz 1983. Gradonačelnik Hanije Tasos Vamvukas je izrazio "duboko žaljenje" zbog smrti Laselija.

Aktuelno

Aleksandru Berčeku uručena nagrada "Drvo života"

Proslavljeni reditelj i osnivač "Kustendorfa" Emir Kusturica uručio je sinoć u Drvengradu nagradu za buduće filmove "Drvo života" glumcu Aleksandru Berčeku, koga su gosti i posetioci 11. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala pozdravili dugim, gromoglasnim aplauzom.

Aktuelno ponedeljak 22.01. 08:37 Komentara: 2

Vlastimir Sudar: "Disidentstvo je potrebnije nego ikad"

Profesor na Kingston univerzitetu u Londonu, filmski poslenik Vlastimir Sudar, član žirija ovogodišnjeg "Kustendorfa", primećuje da su mladi autori danas potpuno svesni okruženja i problema u svojim zemljama, ali i da u umetnosti danas nedostaje stvarnog radikalnog promišljanja.

Aktuelno nedelja 21.01. 15:50 Komentara: 3
strana 1 od 89 idi na stranu