13. KIDS FEST: Jesenja filmska čarolija za najmlađe

U okviru 13. KIDS FEST-a, u periodu od 1. do 7. novembra, širom zemlje najmlađi ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da gledaju najzanimljivije filmske premijere animiranih, igranih i dokumentarnih filmova. Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a za potrebe programa KIDS FEST-a biće sinhronizovani na srpski jezik.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 06.10.2017.

12:54

13. KIDS FEST: Jesenja filmska čarolija za najmlađe

Ove godine, na KIDS FEST-u, očekuje nas jedno pravo filmsko putovanje - od severa Finske, do dalekog Meksika. Mali heroiji su svuda oko nas, a to je dokazao i Bamzi, najjači meda na svetu, u filmu “Bamzi i veštičina ćerka”. Iz Meksika nam stiže film “Čudesna sudbina kamenog dečaka”, i donosi priču o dečaku koji je bio ljut na život i zbog toga se skamenio. Avanture malog traktora Fergija se nastavljaju u novom nastavku filma “Mali traktor Fergi 2”.

3D tehnika je nešto što doprinosi kompletnoj filmskoj čaroliji, te se tako i ove godine na KIDS FEST-u mogu pogledati filmovi rađeni u ovoj tehnici. Pored dobro poznatog “Malog šefa” koji je osvojio srca širom sveta, najmlađa publika će imati priliku da pogleda filmove “Družina iz džungle”, priču o pingvinu Morisu koji samo izgleda kao pingvin, ali je u stvari pravi tigar iznutra. Moris je i majstor kung-fua, pa će zajedno sa svojim prijateljima pokušati da spase džunglu od zle koale i njene vojske babuna. “Vau Vau Zvezda” je film koji govori o tome koliko je bitno da u životu radiš ono što voliš i da uvek pratiš svoje snove. “U šumi Haki Baki” miševi Klaus Penjač, Morten, Drvenko i Mister Zec pokušavaju da naprave red i objasne ježu Horasu da svi mogu da žive zajedno, i u slozi. Lego kockice su jedna od najzanimljivijih i najkreativnijih igračaka u poslednjih nekoliko decenija, tako da će film “Lego Ninjago” sa mladim Lojdom, koji se sa sa svojim prijateljima bori za slobodu grada Ninjago, sigurno oduševiti najmlađu publiku.

Kao i prethodne godine, u okviru KIDS FEST-a tinejdžeri će moći da pogledaju najaktuelnije filmove namenjene njihovom uzrastu - “Kingsman: Zlatni krug”, “Dnevnik Šonjavka: Dugo putovanje”, “Izgubljeno nađeno”, “Laste i Amazonci”, “Sagu o šumi” i “Priču o jezeru”.

Ovogodišnji pokrovitelji KIDS FEST-a su Grad Beograd, Ministarstvo kulture i informisanja, i kompanija Kraš. Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FEST-u su, i ove godine, veoma pristupačne, u rasponu od 150 do 355 dinara. Posetioci KIDS FEST-a mogu da dođu do svojih ulaznica na blagajnama bioskopa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: