Slika koja je delom zaslužna za frustracije Adolfa Hitlera

Jedan čovek je uz psovku nasrnuo šrafcigerom na sliku Adolfa Hitlera koja se trenutno nalazi u jednom italijanskom muzeju, prenosi “DW“.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Četrdesetogodišnji muškarac je u napadu besa nasrnuo na sliku koju je naslikao Adolf Hitler, a trenutno je izložena u muzeju na jezeru Garda u okviru izložbe “Museum of Madness: from Goya to Bacon“.

Kustos muzeja Vitorio Sgarbi, koji je doneo odluku da delo nacističkog lidera bude izloženo nedelju dana odbacio je teoriju o tome da to delo nema nikakvu umetničku vrednost. Kako kaže, ako ljudi nemaju šansu da je posmatraju, to bi značilo da su pod istom cenzurom koju je Hitler u svoje vreme sprovodio.

“Slika je s*anje, to je slika očajnog čoveka. Nema nikakvu veličinu, sadrži samo mizeriju. To nije slika ponosnog diktaktora već jedne melanholične duše“, rekao je Sgarbi.

Slika je delo za prijemni ispit na Akademiji lepih umetnosti u Beču na kojoj je dva puta bio odbijen. Inače, 2009. godine set od 15 slika i skica koje je naslikao mladi Hitler prodate su na aukciji za 143.000 dolara.

Aktuelno

strana 1 od 77 idi na stranu