Predrag Gojković Cune sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Predrag Cune Gojković, bard starogradske pesme i jedan od najznačajnijih pevača jugoslovenske i srpske scene, sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
foto: screenshot/youtube
foto: screenshot/youtube

Opelu i sahrani na Novom groblju osim porodice Predraga Cuneta Gojkovića prisustvovao je i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, kao i veliki broj prijatelja, poštovalaca, javnih ličnosti...

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Gojković je sahranjen uz horsko pojanje vizantijske muzike.

Aktuelno

Zeleno ostrvo u centru Beča

Institucija „Kunst im öffentlichen Raum“ ("Umetnost u javnom prostoru“), koja se bavi oživljavanjem javnog prostora u Beču kroz stalne ili privremene umetničke projekte, predstavila je projekat Kristijana Hazuhe pod nazivom „Ostrvo“ koji će biti dostupan Bečlijama do 16. avgusta.

Aktuelno ponedeljak 31.07. 14:56 Komentara: 4

Šta se krije iza dolaska Džulije Roberts u Beograd?

Beogradske ulice ovih dana su poput Holivudske staze slavnih, jer po njima hodaju neke od najvećih svetskih filmskih diva današnjice - Džulija Roberts i Demi Mur. Obe su u našu prestonicu došle u tajnosti, bez zvaničnih protokola ili organizovanih prijema i obilazaka.

Aktuelno ponedeljak 31.07. 10:55 Komentara: 7

Uručena prva nagrada "Gavrilo Princip"

Božici Slavković i Nedeljki Perišić Bjelanović, prvim dobitnicima novoustanovljene nagrade "Gavrilo Princip", koja se dodeljuje u dve kategorije - za najbolji književni rad i istorijsku studiju, priznanje je uručeno danas u Vukovoj zadužbini.

Aktuelno utorak 25.07. 15:52 Komentara: 7
strana 1 od 14 idi na stranu