Ambasador VB uručio diplome balerinama Kraljevske akademije za igru

Ambasador Velike Britanije Denis Kif svečano je uručio diplome učenicama Royal Academy of Dance – ASD Kraljevske akademije za igru u Beogradu, čiji je glavni pokrovitelj kraljica Elizabeta II. Na godišnjem koncertu održanomu subotu u Pozorištu na Terazijama ambasador je dodelio diplome balerinama koje su postigle najbolje rezultate na završnom ispitu pred ispitivačima iz Londona.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.06.2017.

14:13

Ambasador VB uručio diplome balerinama Kraljevske akademije za igru
foto: promo

“Čestitam svim učenicama na izuzetnim rezultatima. Ovo je veoma veliki uspeh. Uživao sam u veoma lepo priređenom programu. Drago mi je da smo imali prilike da vidimo snimak nastupa srpskih balerina sa jubilarnog 90. rođendana kraljice Elizabete II, a posebno me je dirnula koreografija pripremljena u čast nedavno preminulog ser Pol Džadža, koji je dao veliki doprinos u razvijanju britansko srpskih odnosa kao predsednik britansko-srpske komore“, izjavio je ambasador Kif.

Sjajne balerine na koncertu su nastupale uz podršku orkestra i glumačko-pevačkog ansambla Pozorišta na Terazijama.

Direktorka Akademije Ana Došen zahvalila se ambasadoru Velike Britanije i njegovoj supruzi na svesrdnoj podršci da škola nastavi da se razvija i niže uspehe, kao i direktoru Pozorišta na Terazijama Aleksandru Đaji. Čestitala je svim učenicama na uspešno položenim ispitima kao i koleginicama Jeleni Vujičić i Danijeli Tatić, glumcu Slobodanu Stefanoviću, prvaku pozorišta na Terazijama, pijanisti Nemanji Nikoliću, operskoj pevačici Sanji Simić i violinisti Ivanu Simeunoviću.
foto: promo
Kraljevska Akademija za Igru postoji u 83 zemlje širom sveta, a srpska akademija se već dve godine izdvaja najboljim rezultatima. Prošle godinu su naše balerine predvođene direktorkom Anom Došen, zahvaljujući fantastičnom uspehu nastupale na rođendanu britanske kraljice i ostavile veliki utisak na kraljevsku porodicu.

Ana Došen je prvi i jedini student sa prostora bivše Jugoslavije, poreklom iz Srbije, koji je uspeo da završi studije na ovoj prestižnoj Akademiji, i samim tim dobije zvanje registrovanog predavača Kraljevske Akademije za Igru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: