Ambasador VB uručio diplome balerinama Kraljevske akademije za igru

Ambasador Velike Britanije Denis Kif svečano je uručio diplome učenicama Royal Academy of Dance – ASD Kraljevske akademije za igru u Beogradu, čiji je glavni pokrovitelj kraljica Elizabeta II. Na godišnjem koncertu održanomu subotu u Pozorištu na Terazijama ambasador je dodelio diplome balerinama koje su postigle najbolje rezultate na završnom ispitu pred ispitivačima iz Londona.

Izvor: B92
Podeli
foto: promo
foto: promo

“Čestitam svim učenicama na izuzetnim rezultatima. Ovo je veoma veliki uspeh. Uživao sam u veoma lepo priređenom programu. Drago mi je da smo imali prilike da vidimo snimak nastupa srpskih balerina sa jubilarnog 90. rođendana kraljice Elizabete II, a posebno me je dirnula koreografija pripremljena u čast nedavno preminulog ser Pol Džadža, koji je dao veliki doprinos u razvijanju britansko srpskih odnosa kao predsednik britansko-srpske komore“, izjavio je ambasador Kif.

Sjajne balerine na koncertu su nastupale uz podršku orkestra i glumačko-pevačkog ansambla Pozorišta na Terazijama.

Direktorka Akademije Ana Došen zahvalila se ambasadoru Velike Britanije i njegovoj supruzi na svesrdnoj podršci da škola nastavi da se razvija i niže uspehe, kao i direktoru Pozorišta na Terazijama Aleksandru Đaji. Čestitala je svim učenicama na uspešno položenim ispitima kao i koleginicama Jeleni Vujičić i Danijeli Tatić, glumcu Slobodanu Stefanoviću, prvaku pozorišta na Terazijama, pijanisti Nemanji Nikoliću, operskoj pevačici Sanji Simić i violinisti Ivanu Simeunoviću.

foto: promo
foto: promo

Kraljevska Akademija za Igru postoji u 83 zemlje širom sveta, a srpska akademija se već dve godine izdvaja najboljim rezultatima. Prošle godinu su naše balerine predvođene direktorkom Anom Došen, zahvaljujući fantastičnom uspehu nastupale na rođendanu britanske kraljice i ostavile veliki utisak na kraljevsku porodicu.

Ana Došen je prvi i jedini student sa prostora bivše Jugoslavije, poreklom iz Srbije, koji je uspeo da završi studije na ovoj prestižnoj Akademiji, i samim tim dobije zvanje registrovanog predavača Kraljevske Akademije za Igru.

Aktuelno

Kulturni centar Rex ostaje bez prostora na Dorćolu

Posle skoro četvrt veka rada i stvaranja u Jevrejskoj 16 na Dorćolu, Kulturni centar "Rex" i Fond B92, pod čijim pravnim okvirom "Rex" funkcioniše, početkom sledeće godine sele se iz zgrade koja im je bila dom od kada je Radio B92 osnovao ovaj kulturni centar 1994. godine, saopštio je danas "Rex".

Aktuelno utorak 5.12. 18:18 Komentara: 2
strana 1 od 75 idi na stranu