Bob Dilan u poslednji čas održao govor za milion $

Bob Dilan je Nobelovu nagradu za književnost dobio još 13. novembra prošle godine, a na svečanoj dodeli u decembru se nije pojavio. Ipak, da bi dobio novčani deo od 819.000 evra, bilo je neophodno da se do 10. juna obrati švedskoj Akademiji.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Svako ko dobije Nobelovu nagradu ima obavezu da se u roku od šest meseci od svečane dodele obrati Akademiji – govorom, video-zapisom, performansom, pa čak i pesmom ako želi da dobije svoju nagradu.

Bob je nagradu preuzeo 1. aprila na skromnom skupu u Stokholmu u hotelu koji je u blizini kongresnog centra, a švedska Akademija je sada potvrdila da je Bob održao govor 5. juna pet dana pred istek roka.

“Govor je bio izvrstan, kao što smo i očekivali. Sada, kada smo dobili izlaganje, Dilanova avantura se bliži kraju“, napisala je na svom blogu Sara Danijus, stalni sekretar akademije koja dodeljuje nagradu.

Bob se obratio video-putem i pročitao tekst u kojem je govorio o mogućim vezama između njegovih tekstova i literature.

“Kada sam saznao za nagradu, prvo sam se zapitao kakve tačno veze moje pesme imaju sa književnošću“, rekao je.

Ceo govor možete čuti u nastavku.

Aktuelno

5. Dani igre u Jugoslovenskoj kinoteci

Peti put za redom, Beogradski festival igre, Jugoslovenska kinoteka i Vip mobile priređuju reviju filmova pod nazivom "Dani igre". Od 24-28. januara 2018., publika će moći da prati premijerne projekcije višestruko nagrađivanih dokumentarnih i umetničkih filmova.

Aktuelno utorak 12.12. 09:30 Komentara: 1
strana 1 od 75 idi na stranu