U Požarevcu festival u čast glumca Milivoja Živanovića

Festival "Milivojev štap i šešir" koji je po 13. put organizovan u Požarevcu u čast glumca Milivoja Živanovića počeće sutra, a tokom trajanja manifestacije do 1. marta biće odigrano više predstava za decu.

Kultura

Izvor: Beta

Četvrtak, 23.02.2017.

19:08

U Požarevcu festival u čast glumca Milivoja Živanovića
Foto: Thinkstock / ilustracija

Festival će otvoriti beogradski "Studio BIS" predstavom "Let", a tokom susreta varoških pozorišta publici će se predstaviti dramski amateri trupa iz Beograda, Sente, Kragujevca, Požarevca, Gornjeg Milanovca i Krnjeva.

Direktor Centra za kulturu Požarevac Dragi Ivić rekao je agenciji Beta da je prateći program festivala postavka fotografija Požarevca snimljenih iz "ptičje perspektive" autora Marka Stevanića.

Postavka će biti otvorena pola sata pre početka festivala, kada će biti izveden i dramski performans.

"Hoćemo da deo požarevačke varoške atmosfere dočaramo sugrađanima na postavci Požarevac iz vazduha, što je posve nova perspektiva za mnoge od nas", rekao je Ivić.

U subotu, 25. februara biće odigrana predstava za decu "Maša i medved", a pre početka predstave urednici centra za kulturu predstaviće deci sadržinu festivala i biografiju srpskog pozorišnog, televizijskog i filmskog glumca Milivoja Živanovića, koji je rođen u Požarevcu 1900. godine.

Poslednjeg dana festivala, 1. marta KUD "Obilić" iz Krnjeva odigraće predstavu "Srpska drama".

Živanovićeva artistička karijera počinje 1919. u putujućem pozorištu Srbije. On je bio prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu od 1947. do 1970. godine. Pošta Srbije i Crne Gore izdala je 2003. godine marku s likom Milivoja Živanovića.

Amaterske glumačke svečanosti "Milivojev štap i šešir" osmislio je direktor Kulturnog centra "Požarevac" Dragi Ivić, koji je bio inspirisan šeširom i štapom koje je glumac nosio od mladosti do smrti 1976. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: