Na Kolarcu održan master-klas za mlade operske pevače

U Beogradu je prošle nedelje održan master-klas operaskog korepetitora Đorđa Nešića. Već po četvrti put Centar za muziku Kolarčeve zadužbine, sa Mirjanom Lazarevićna čelu, organizovao je ovaj projekat. Nastava je izvođena svakod dana te nedelje, a završni koncert je održan u promenadnom terminu u 11h u nedelju 29. januara.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2017.

19:46

Na Kolarcu održan master-klas za mlade operske pevače
Foto: Tanjug

Na master-klasu su učestvovali mladi operski pevači i korepetitori iz regiona. Iz Srbije, došli su iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina i Leskovca. Takođe su učestvovali pevači iz Zagreba, Kotora i Njujorka. Interesantno je da su polaznici predstavljali operske umetnike sa veoma variranim nivoom iskustva, od srednjoškolaca, do iskusnih umetnika sa dugogodišnjim stažom na sceni. Tokom nedelje, svako od pevača koji su bili uvršteni u grupu aktivnih polaznika su imali po tri zasebna časa sa Nešićem, pred publikom, na kome su usavršavali svoj operski repertoar i dobijali savete za moguće buduće audicije. Pasivni polaznici su bili prisutni na svim časovima i imali priliku da učestvuju na preslušavanju koje je održano u subotu pre podne u Muzičkoj galeriji Kolarca. Na završnom koncertu, svi aktivni polaznici su se predstavili sa po jednom operskom arijom, a ceo ansambl aktivnih i pasivnih polaznika je kao završnu numeru izveo ansambl "Tonight" iz mjuzikla Leonarda Bernsšajna "Priča sa zapadne strane", koju je režirao Tadija Miletić. Kao aktivni polaznici, učestvovali su Stefan Đoković, Marko Živković, Luka Jozić, Jelena Končar, Sanja Kosanić, Kristina Owais, Milan Panić, Marko Pantelić, Sara Pavlović, Alexandra Sesenton. Pasivni polaznici su bili Anđela Janković, Vladimir Jakšić, Anja Popadić, Maja Tomašević, Ana Aleksić Šajrer i Marijana Šovran. Kao gosti na završnom koncertu su nastupili i Ognjen Milivojša i Ivan Plazačić. Pijanisti, pored Đorđa Nešića, bili su Neda Aleksić i Emilija Petković. Tokom nedelje Đorđe Nešić je takođe učestvovao kao pijanista/korepetitor na koncertima u Kotoru 21. januara, Galeriji SANU 23. januara i koncertu prijateljstva između naroda Srbije i Izraela, 29. januara na Kolarcu u večernjem terminu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: