Nova zbirka priča "Ulična akademija" Lazara Ristovskog

Nova zbirka priča “Ulična akademija” glumca Lazara Ristovskog može se pronaći od 30. decembra u Delfi knjižarama, saopštili su danas iz izdavačke kuće Lagune.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.12.2016.

16:51

Nova zbirka priča
Foto: YouTubeScreenshot

Knjiga utvrđuje ovog svestranog umetnika kao darovitog pisca koji je obogatio svoj književni postupak i proširio tematski okvir svojih književnih interesovanja.

Događaje iz svakodnevnog života i sudbine “malih ljudi” prate u svakoj priči iznenađujući obrti, a dramatičnost radnje i uverljivost dijaloga ostvaruju se kroz osoben humor i ironiju.

Ispripovedane u trećem licu, sve priče u ovoj zbirci objedinjuje svojevrsno melanholično raspoloženje i razumevanje psihologije njenih junaka, što neke priče svrstava u prave bisere kratke proze u savremenoj srpskoj književnosti.

Ma o čemu pisali, pisci pišu o ljubavi i o smrti. U novim pričama Lazara Ristovskog ovozemaljska ljubav je surova erotska igra, iza koje se krije strah od konačne samoće. Da bi se taj strah pobedio, neophodna je mašta - kao mašta glumca koji u njujorškom metrou igra Hamleta za bandu siledžija pristiglih u stvarnost sna iz filma Voltera Hila", rekao je Vladimir Kecmanović o knjizi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: