Damir Urban najavljuje koncertu u Mikser House

Drugo izdanje Savamala New Year’s Festa Mikser House zatvara velikim novogodišnjim koncertom jednog od najoriginalnijih alternativnih rok muzičara regiona, Damira Urbana.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2016.

16:01

Damir Urban najavljuje koncertu u Mikser House
Foto: Milica Urban

Nakon što su održali koncert za pamćenje u martu 2015, Urban&4 se 2. januara u 21 čas vraćaju da zatvore novogodišnji ciklus koncerata u Mikser House-a, na veliku radost domaćih fanova.

Na pitanje u kom pravcu se sada kreću i da li će beogradsku publiku u Mikseru obradovati nekim novim pesmama Damir kaže:

“Imamo namjeru odsvirati i nesto novoga, ali za konačnu odluku, pričekajmo sam koncert. Kada vidimo kakvo je raspoloženje u klubu, odlučit ćemo tako nešto na licu mjesta. Što se tiče smjera u kojem se krećemo...ne znam ni sam. Zadnjih mjeseci smo kompletirali opremu u vlastitom studiju pa više ne polazemo nikome račune koliko ćemo i kada snimati. S druge strane, ja sam se nakrcao sa brdo stare elektronike i zadnjih par mjeseci dignem se ujutro oko šest, sedam i odem u svoj prostor gdje pisem, snimam, sviram ili sta vec...do četiri popodne. Takav radni ritam je kriv što sam napravio materijala za više albuma. Medjutim, kada dodje do onoga trenutka kada biramo koje ćemo se pjesme uhvatiti i dovesti do samog kraja...često se vratimo bendu i nesto klasičnijem zvuku. Trenutno još uvjek radimo na svim tim pjesmama...,a kada odlučimo stati i izabrati smjer i pjesme koje ćemo staviti na album, a koje staviti "na čekanje" znati ću točno o kojem smjeru pričamo. Može se, recimo dogoditi, da uzmemo samo pjesme koje smo snimili sa akustičnom gitarom i tada govorimo o vrlo intimnom, akustičnom albumu. S druge strane, može se dogoditi da izaberemo samo samo one nešto zešćeg zvuka...vidjet ćemo uskoro.”

Iako voli Beograd o sprskoj sceni ima posebno mišjlenje:

“Beograd je veliki grad. Imate dugu povijest glazbene scene. Riječka scena je uvijek imala neku čudnu vezu sa beogradskom i ljubljanskom scenom tako da sam dobro upoznat sa svim starijim, ali i novijm izvodjacima iz Beograda, ali i Srbije uopće. Sigurno se i tu osjeća svojevrsna komercijalizacija scene, ali srećom po vas, Beograd je dovoljno velik grad da će uvijek biti mjesta i za neki garažni bend kao i za one koji sviraju narodnjake. Možda ponekad vaga malo pretegne na jednu stranu, ali ravnoteža se dolaskom dva, tri, dobra, nova izvodjača, ponovo uspostavi. Bez obzira što neki glazbu tretiraju isključivo kao sredstvo za zabavu, svako malo do mene dodje neki izvodjač koji širi horizonte i pomice glazbene granice. Znači, čini mi se da stvari ipak funkcioniraju. Rock and roll nikada nije ni trebao zauzeti poziciju mainstreama”

Ulaznice za koncert su dostupne na blagajnama Gigs Tixa po promotivnoj ceni od 1200 dinara do 31. decembra, a nakon toga iznosiće 1400 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: