"Sebe ne doživljavam kao brend"

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac rekao je u Kažiprstu B92 da sebe ne doživljava kao brend i da o njegovom radu na mestu ministra treba da govore drugi.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 23.10.2015.

16:47

Default images
Foto: B92

Tasovac je rekao da su ga "mama i tata tako vaspitali", da ne treba da govori o svojim dostignućima, već da to treba ostaviti drugim ljudima. Ipak, rekao je da radi najbolje što može, a osvrnuo se i na ono što je nasledio.

"Da li vi mislite da je bolje? Ono što su mi ostavili predstavnici, to je odsustvo čak i bilo kakvih satova", rekao je Tasovac i dodao da ako ikada sebe bude doživljavao kao brend, "da će potražiti stručnu pomoć".

Sat i dalje stoji na Muzeju savremene umetnosti, a Tasovac kaže da kada je založio svoj autoritet i kredibilitet postavljajući rok, a da je, iako radovi nisu završeni, važno je to što novac nije završio u privatnim džepovima.

"Želja je svih, i ministarstva i vlade da se to sve što pre završi. Zato me je i raočaralo to što je nezavisna kulturna scena bila na sastanku sa nama gde smo se dogovarali o unapređenju pravila konkursa, a tada nisu spomenuli MSU i protest", rekao je Tasovac.

Govoreći o čudnoj sceni i prisustvu policije ispred muzeja, koja je "muzej čuvala od umetnika", Tasovac je rekao da je policija radila svoj posao na način na koji treba.

"Oni su obezbedili skup, a skup je prošao kako treba, mirno", rekao je on.

Tasovac je rekao da je za njega privilegija i čast to što postoji pritisak na aktuelnu vladu da "završava poslove koje prethodne nisu".

Na pitanje o poslovima oko Uneska i prijemu Kosova u tu organziacju, Tasovac je rekao da borba i dalje traje.

"Ne bih rekao da ništa nismo postigli. Kada se pogleda glasanje, zbir uzdržanih i onih koji su glasali protiv je veći od broja onih koji su glasali za. Ne odustajemo od argumenata, jer ta baština pripada svim građanima Srbije i predstavlja važan deo identiteta. Cifre govore to što govore, ali glasanje je 18. novembra i do tada uradićemo sve što je moguće", rekao je Tasovac.

U razgovorima sa ministrom kulture je Tviter neizbežna tema. Kaže da se ne odriče nijednog tvita ni iz prethodnog perioda, ni iz ovog sada.

Ipak, za razliku od mnogih, on smatra da "ono što se desi na Tviteru, ostaje na Tviteru".

Na pitanje da li zna ko je Radojica Milosavljević, biznismen koji je kupio više medija po Srbiji, Tasovac je rekao da zna, ali i da u Srbiji postoje organi koji treba da se bave proverama poslovanja i privatizacija.

"To je isto pitanje kao i kada me pitaju zašto ne zabranim rijalitije. Ako treba da ih branim, onda ovo ministarstvo treba da se zove ministarstvo istine", rekao je Tasovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: