Probe predstave "Drama o kraju sveta" počele u pozorištu Atelje 212

U pozorištu Atelje 212 počele su probe predstave "Drama o kraju sveta", koja se bavi pitanjima ekologije, feminizma, pobune, porodičnih i prijateljskih odnosa, i osećanja kraja sveta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Anđa Brstina
Foto: Anđa Brstina

Autorski projekat nastaje po drami Olge Dimitrijević, i odvija se oko čina pobune jedne devojke koji se po nju tragično završava, ali pokreće lanac radikalnih reakcija, od komšiluka do gradskog drveća, u poslednjem pokušaju da se preokrene scenario društvene nepravde i nedostojanstvenog života.

Puno puta smo čuli u poslednje vreme da izgleda "da se sprema kraj sveta". Kolektivno osećanje kraja sveta sve je jače, kada čitamo katastrofične vesti i gledamo ratove uživo, kada smo izloženi nepoznatim virusima i novim pandemijama, kada nam se čini da su socijalne razlike sve veće. Savremeni svet je prožet osećajem bezizlaznosti i nemogućnosti promene.

"Predstava pokušava da zamisli drugačiji kraj, i zato se bavi gorućim pitanjem današnjice - iako nazvana Dramom o kraju sveta, ona zapravo pokušava da ocrta političko-emocionalni horizont njegovog spasa u kojem glavnu ulogu igraju žene i priroda."

U predstavi igraju Dragana Đukić, Jelena Ilić, Jovana Gavrilović, Katarina Žutić, Marta Bjelica. Predstava je urađena u koprodukciji Atelje 212 Udruženje građana Gorgone i Belefa. Rediteljka je Olga Dimitrijević.

Premijera je predviđena početkom juna u Novom sadu i na Belefu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.