Tanja Bošković mlađim kolegama: "Strašni sud vas tek čeka"

Dugo najavljivani mjuzikl "Flešdens" imaće premijeru u petak u Pozorištu na Terazijama, a ovim povodom se glumica Tanja Bošković obratila mlađim kolegama koji učestvuju u ovom projektu sa njom, rekavši da je igranje ovakve predstave jedan od najtežih poslova.

Kultura

Izvor: S.D.

Utorak, 16.11.2021.

14:38

Tanja Bošković mlađim kolegama:
Foto: B92.net

Pozorište na Terazijama, kako je rekao direktor Aleksandar Đaja, nastavlja tradiciju pružanja prilika mladim glumicama i glumcima koji su ili na studijama, ili su ih tek završili.

Reditelj Vladan Đurković istakao je da su starije kolege srčano mentorisale nove nade, a Tanja Bošković je skrenula pažnju na to da mlađu generaciju tek čeka veliki posao.
Foto: Dalibor Tonkoviæ
"Nemojte da mislite da se ovom premijerom završava posao, strašni sud vas tek čeka", rekla je legendarna glumica svojim kolegama.

Rekla im je i: "Kontinuirano igranje mjuzikla je najteži posao posle rudarskog posla. Ne postoji nijedan teži zanat - morate da budete savršeno zdravi sledećih par godina koliko se bude igralo. Ovde ne dolazi u obzir 'dobila sam temperaturu' ili 'slomila sam nokat', igrate čak i kad vam nije ni do čega, a igrate tako da svi poveruju da je ovo najveća radost ovog sveta."

Tanja Bošković je istakla da je lako odigrati premijeru, jer tek posle toga dolazi pravi rad i pravo ispitivanje.

"Za dva-tri meseca u mjuziklu vi ne možete da završite svoj posao. Ne kažem to slučajno. Sve ono pravo, ozbiljno, dolazi posle, za to je potrebno čudo", istakla je naša cenjena glumica.
Foto: B92.net
U obraćanju predstavnicima medija, reditelj Đurković, koji je prvi put u ulozi reditelja u ovom pozorištu, istakao je da će mjuzikl biti potpuno drugačije iskustvo od popularnog filma iz 1983. godine.

"Cela ekipa ima potpuno drugačiji pogled na sam naslov. Naša interpretacija je daleko složenija priča, sa kompleksnim temama", istakao je on.

Prva proba predstave održana je 30. avgusta 2021. godine. Autorski tim, pored Đurkovića, čine i Slobodan Obradović, koji je uradio prepev songova, autor orkestracije je Aleksandar Sedlar, koreografkinja je Milica Cerović, dirigenti su Vesna Šouc i Milan Nedeljković, kostimografkinja Jelena Stokuća i scenografkinja Marija Kalabić.

U ulozi Aleksandre Ovens glume Nevena Narandžić i Mina Nenadović u alternaciji, dok se u glavnoj muškoj ulozi Nika Harlija nalaze Slaven Došlo i Arsenije Tubić u alternaciji.
Foto: Dalibor Tonkoviæ
Filmski hit koji je obeležio osamdesete godine u režiji Adrijana Lina postao je senzacija za kratko vreme, dobivši i Oskara za najbolju originalnu pesmu.

Popularne pesme iz filma "Maniac" i "What a Feeling" i danas se puštaju po klubovima, a kultne scene iz filma oponašale su brojne pop-zvezde u svojim spotovima - od Dženifer Lopez do Džeri Halivel.

Priča prati Aleks Ovens, koju je tada tumačila Dženifer Bils, nadarenu i ambicioznu osamnaestogodišnjakinju koja želi da upiše Plesnu akademiju u Pitsburgu. Kako bi postigla svoj cilj, Aleks radi u čeličani tokom dana, a noću je egzotična plesačica i kroz film i nezaboravne plesne i muzičke scene gledamo njenu bobu za svetliju budućnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: