Počinje letnja pozorišna sezona: "Sa velikom radošću nam se vraćaju predstave" VIDEO

Sa slabljenjem epidemije, konačno možemo da se radujemo premijernim predstavama, ali i letnjoj pozorišnoj sceni. Popuštanje epidemioloških mera predstavlja pravo vreme za početak rada pozorišta u ovoj sezoni.

Kultura

Izvor: B92/TV Prva

Subota, 15.05.2021.

12:50

Počinje letnja pozorišna sezona:
Foto: Printscreen/TV Prva

Usled pandemije koronavirusa, veliki broj pozorišta i teatara je ostalo bez svoje publike i vernih obožavalaca pozorišnih predstava. Međutim, sa popuštanjem epidemioloških mera, nova letnja sezona se vraća u teatar "Vuk", sa nekim starim, ali i novim predstavama.

Prema rečima direktora teatra "Vuk" Svetislava Buleta Goncića, veliki broj ljudi, ali i glumaca, doživljava pozorište kao jedno psihičko rasterećenje. Drugim rečima, pozorište je beg od celokupne situacije oko pandemije koronavirusa.

Shodno ovome, direktor teatra ističe:

"Sa velikom radošću nam se vraćaju predstave, imamo premijerna izvođenja određenih predstava, ali i ponovno prikazivanje nekih starih".

Za kraj, ove godine, direktor Goncić najavljuje i održavanje BELEFa (Beogradskog letnjeg festivala), gde će mladi i studenti završnih godina različitih fakulteta, imati priliku da sa svojim umetničkim delima stupe na scenu Beogradskog letnjeg festivala.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: