Premijera predstave "Sin" u Ateljeu 212

Na Svetski dan pozorišta 27. marta u 19.30 scena Mira Trailović u Ateljeu 212 kao šesta premijera ove sezone predstava "Sin", Florijana Zelera, savremenog francuskog romanopisca i dramskog pisca.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Boško Đorđević
Foto: Boško Đorđević

Dobitnik je mnogih prestižnih priznanja za dramsko stvaralaštvo, između ostalih dobitnik Molijerove nagrade. Časopis Gardijan ga je proglasio "najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena".

Komad "Sin", u režiji Ane Tomović, treći je komad Zelerove trilogije u kojoj pisac istražuje porodične odnose uvek se fokusirajući na jednog člana porodice.

Prvi deo te trilogije je komad "Otac", koji je i najnagrađivaniji Zelerov dramski tekst, a upravo je snimljen i film sa Entonijem Hopkinsom i Oliviom Kolman u glavnim ulogama. Drugi je komad "Majka", koji je imao svoju premijeru u Njujorku, sa Izabel Iper, Krisom Notom... Njegove drame se igraju u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama...

Komad "Sin" pažnju usmerava na porodične odnose i adolescentsku depresiju sina koji pati nakon razvoda svojih roditelja. Pisac vešto i precizno istražuje osećanja svojih junaka, unutrašnja previranja i njihove međusobne odnose. Ovo će biti i prvo izvođenje jedne od njegovih drama u našoj zemlji. Predstava je realizovana u koprodukciji sa Beoartom.

Foto: Boško Đorđević
Foto: Boško Đorđević

Rediteljka predstave je Ana Tomović.
Prevoditeljka teksta je Ivana Dimić.
Dramaturg Dimitrije Kokanov.
Scenografkinja je Jasmina Holbus.
Kostimografkinja Momirka Bailović.
Psihološkinja saradnica na predstavi Nina Umićević.

Foto: Boško Đorđević
Foto: Boško Đorđević

U predstavi igraju: Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Bane Zeremski, Relja Janković i Luka Grbić prvi put u Ateljeu 212 u ulozi Sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu