"Kad su cvetale tikve" gledala publika u 572 grada onlajn

Direktan prenos kultne predstave Beogradskog dramskog pozorišta "Kad su cvetale tikve" pratilo je sinoć na internetu više hiljada ljudi u 572 grada širom sveta, od Severne i Južne Amerike, preko Evrope i Azije, pa sve do Australije, saopštili su iz BDP-a.

Izvor: B92
Podeli
Foto: BDP
Foto: BDP

Prenos je realizovan sa više od 15 kamera koje su dva i po sata pratile preko 30 glumaca na sceni.

Ovo je prvi put u regionu da na ovakav način, produkcijski i organizaciono, bude prikazana jedna pozorišna predstava.

Spektakularni direktni prenos predstave, nastale po čuvenom delu Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića, pokazao je da pozorište može da živi i u okolnostima pandemije.

Foto: BDP
Foto: BDP

Miloš Biković, koji tumači glavni lik Ljube Vrapčeta, kao i ostatak mnogobrojne ekipe predstave: Branislav Lečić, Marko Živić, Danica Ristovski, Srđan Dedić, Anja Alač, Daniel Sič, Miodrag Radonjić, Nataša Marković, Jelena Čvorović Paunović, Boda Ninković, Milan Čučilović, Andrej Šepetkovski, Iva Ilinčić, Ivan Tomić, Marko Gvero, Savo Radović i drugi, bili su na visini zadatka i na izuzetno profesionalan načan odigrali predstavu pred kamerama umesto pred publikom u sali.

Na taj način, zajedno sa celom ekipom koja je realizovala prenos, priuštili su gledaocima jedan potpuno novi doživljaj predstave "Kad su cvetale tikve".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu