Onlajn prenos predstave "Kad su cvetale tikve" BDP-a

Izvođenje predstave "Kad su cvetale tikve", nastale po delu Dragoslava Mihailovića u režiji Bobana Skerlića na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, biće prenošeno uživo preko interneta 24. decembra od 18 sati, najavio je za Tanjug glumac Miloš Biković, jedan od glavnih protagonista predstave.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Getty Images, Amilcar Orfali / Stringer
Foto: Getty Images, Amilcar Orfali / Stringer

Biće to premijerno prenošenje izvođenja jedne predstave preko interneta u Srbiji.

Pozorišni hit za koji je uvek tražena karta više na ovaj specifičan način biće dostupan milionskoj publici širom sveta, a dijalog glumaca biće titlovan na srpskom i na ruskom jeziku.

Kupovina ulaznica, tačnije pristupa praćenju prenosa, je organizovana onlajn. Biković je za Tanjug kazao da je izuzetno zadovoljan idejom da bude prenošena predstava koja ga je formirala kao glumca.

"Predstavu igramo već sedam godina i svaki put pronalazim nove slojeve značenja i otkrivam koliko je Dragoslav Mihailović veliki pisac. Kako se godinama razvija moja percepcija te predstave, tako se, čini mi se, menja moj pogled na svet", kazao je Biković.

Prenos predstave se realizuje u saradnji Beogradskog dramskog, Arhangel studija, Bokserskog saveza Srbije, Federacije boksa Rusije i Tickets.rs, kao svojevrsna najava Svetskog prvenstva u boksu, koje će sledeće godine biti održano u Beogradu.

Boks je jedna od dominantnih tema predstave, jer je glavni lik bokser Ljuba Vrapče, kojeg tumači Miloš Biković. Tim povodom, Biković je danas uručio stipendije Bokserskog sveza Sari Ćirković i Veljku Gligoriću u Beogradskom dramskom pozorištu.

Sara Ćirković je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u boksu, a Veljko Gligorić je seniorski reprezantativac u boksu. "Velika je stvar što nas na najlepši način predstavljaju u svetu i svi smo veoma ponosni na vredne sportiste koje imamo", kazao je Biković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu