Otkazan "Hotel" u JDP, "Ujka Vanja" u nedelju u podne

Jugoslovensko dramsko pozorište u Beogradu otkazalo je izvođenje komedije "Hotel Slobodan promet", koja je trebalo da bude na repertoaru sutra, dok se termin igranja komada "Ujka Vanja" menja, tako da će predstava početi u nedelju u podne, umesto u 18 časova, kako je ranije najavljeno.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija/Foto:depositphotos/Elnur_
Ilustracija/Foto:depositphotos/Elnur_

Vodvilj Žorža Fejdoa "Hotel Slobodan promet" u režiji Borisa Liješevića na repertoaru je od samog kraja 2016. godine, u njemu igra popularna glumačka ekipa koju svojim komičnim bravurama predvodi Dragan Jovanović, a uz njega su tu Vojin Ćetković (zamenio Nikolu Đurička, koji sada živi u Los Anđelesu), Nataša Tapušković, Srđan Timarov, Anđelika Simić, Bojan Dimitrijević, Amar Ćorović, Sanja Marković i drugi.

Antologijska drama, ruski klasik "Ujka Vanja" Antona Pavloviča Čehova u režiji Egona Savina igraće se u matine terminu tačno u podne u nedelju, a inače je ubačena umesto već otkazane predstave tog dana "Putujuće pozorište Šopalović" Ljubomira Simovića, reditelja Jagoša Markovića.

Savinova postavka "Ujka Vanje" predstavlja svet malih ljudi koji se bore sa svojim strahovima a gotovo nikada ne gube nadu, i naslovnog junaka izvanredno tumači Branislav Lečić.

Ostale uloge igraju - novi član JDP Nenad Jezdić, Marija Vicković, Bogdan Diklić, Milica Gojković, Dubravko Jovanović.

Zanimljivo je da je reditelj Savin već realizovao sličnu predstavu po motivima "Ujka Vanje" (2014) na sceni Centra za kulturu Tivat, pod drugim nazivom "Providenca", gde su igrali Vojin Ćetković, Nebojša Cile Ilić, Jelena Petrović, Mladen Nelević i drugi.

U nedelju blagajna JDP-a će raditi od 10 sati, saopštio je JDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu