Od danas predstave u pozorištima počinju u 18.30 sati

Direktor Ateljea 212 Novica Antić kazao je Tanjugu da će od danas predstave u tom beogradskom teatru počinjati u 18.30 sati, kako bi sve aktivnostu u pozorištu bile završene do 21 sat.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.11.2020.

14:52

Od danas predstave u pozorištima počinju u 18.30 sati
Ilustracija, Foto: Getty Images,Gabriel Kuchta / Stringer

Antić napominje da je iz Sekretarijata za kulturu grada Beograda stigao dopis u Atelje 212 i da se u njemu napominje da bi predstave morale da počinju oko 18 sati.

"Mi nemamo predstavu na repertoaru koja traje duže od sat i 40 minuta. U prilici smo da naše predstave počinju u 18.30 sati jer nakon njihovog završetka ostaje dovoljno vremena da se pregleda sala i prestane svaka aktivnost u pozorištu", kazao je Antić.

Za njega nema dileme da će raniji početak predstava dodatno otežati prodaju karata u pozorištu u već ograničenim uslovima izazvanim pandemijom virusa kovid 19.

"Videćemo da li će neko nakon posla poželeti da dođe u pozorište. Dešavalo se da u ovom trećem naletu pandemije ljudi kupe karte, ali ipak ne dođu na predstavu u Atelje 212 jer se jednostavno plaše zaražavanja. napominjem da se svakom posetiocu u Ateljeu 212 meri temperatura na ulazu uz obaveznu dezinfekciju ruku", kazao je Antić.

Otkazana je predstava "Testirano na ljudima" u režiji Bojana Ðorđeva, koja je bila na repertoaru Ateljea 212 u 20 sati.

U četvrtak 19. novembra, prva predstava koju će publika u Ateljeu 212 imati prilike da pogleda od 18.30 sati je "Ovaj će biti drugačiji" u režiji Ðurđe Tešić.
Ilustracija/Foto: depositphotos/jjspring
I iz Zvezdara teatra obaveštavaju publiku da će se od danas sve predstave igraju sa početkom od 18.30 časova, odnosno sat ranije od planiranog, a u skladu sa merama Vlade Srbije.

Svima kojima novo vreme izvođenja predstava ne odgovara ponuđena je zamena karata ili vraćanje novca.

Zamena ili povraćaj novca moguć je najkasnije na dan predstave za koju karte važe.

Radno vreme blagajne je 12-18 časova, odnosno 12-19.30 na dan izvođenja predstava.

Takođe, iz Zvezdara teatra poručuju da će se tokom izvođenja predstava pridržavati svih preporučenih mera bezbednosti kako bi sve rizike sveli na minimum, a održali zadovoljstvo rada i posete pozorištu.

"Bićemo krajnje odgovorni prema publici, glumcima i svim izvođačima predstava, poštujući sve preporuke za bezbedan rad ustanova kulture u novonastalim okolnostima, verujući da će pozorište i nadalje biti bezbedno mesto slobodnog duha i istinske potrebe za kulturom", poručuju iz Zvezdara teatra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: