"Nosorog" u režiji Nikite Milivojevića u Novom Sadu

U Novosadskom pozorištu Ujvideki Szinhaz priprema se druga premijera u 47. sezoni, a reč je o predstavi "Nosorog", koja je zasnovana na drami Ežena Joneska, a čiju režiju potpisuje Nikita Milivojević.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/ wr7films@yaho.com
Foto: Depositphotos/ wr7films@yaho.com

Tim povodom je na sceni Novosadskog pozorišta, u scenografiji i dekoru predstave, upriličen razgovor između novinara i glumaca, te reditelja Nikite Milivojevića i direktora pozorišta Valentina Vencela.

Premijera ove predstave bila je predviđena za mart, kada je njenu izvedbu odložila epidemija koronavirusa, koja je, sa pravom se može reći, ovu temu dodatno aktuelizovala.

"Već dugo godina planiram da radim ovaj tekst i stalno mi je delovalo da kad god uzmem da ga radim, kod nas neće biti kasno... A sada mi se čini da naš Nosorog nije mogao doći u pogodnijem trenutku... Ovaj komad je napisan iz potrebe da progovori o jednom ideološkom zagađenju, a lični utisak jeste da se trenutno radi o sveopštem mentalnom i duhovnom zagađenju", naveo je reditelj Nikita Milivojević.

U podeli za predstavu Nosorog našli su se glumci Aron Balaž, Blanka Dieneš, Agota Ferenc, Silvia Križan, Arpad Mesaroš, Atila Nemet, Robert Ožvar, Zoltan Širmer, Daniel Tot i Aleksandra Biro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu