Nova sezona u Vuku "poleće" sa predstavom "Tica"

Teatar VUК započinje novu sezonu posle šestomesečne pauze, premijerom predstave TICA u režiji Miška Milojevića, u sredu, 7. oktobra 2020. godine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Prema romanu "Birdy" Vilijema Vortona, dramski tekst Naomi Volas (u prevodu Branislave Jurašin) je priča o dvojici dobrih prijatelja, od kojih je jedan opsednut pticama i težnjom da sam poleti, dok je drugi mnogo racionalniji i okrenut uobičajenim željama mladog čoveka, i koji su iznenada i nevoljno bačeni u vrtlog velike ratne klanice, razvija se od bezbrižne mladosti do surove stvarnosti opterećene postratnim traumama.

"Tica" je priča o snazi iskrenog i dubokog prijateljstva, o zastrašujućim efektima koje rat ostavlja na psihu čoveka, ali pre svega osnovna misao ovog komada je definisana stalnom i snažnom ljudskom potrebom da se prevaziđu sve moguće i nemoguće granice kako bi se dosegla krajnja sloboda i nesputanost pojedinca.

U ovoj predstavi o prijateljstvu i slobodi otkriva jednu generaciju mladih, ali izuzetno talentovanih i maštovitih glumaca, koji će tek, u vremenu koje dolazi, osvajati punim zamahom naše pozorišne scene: Vukašin Jovanović, Stojša Oljačić, Stojša Oljačić, Nemanja Stamatović, Aleksandar kecman, Željko Maksimović, i Dragan Sekulić. Autor scenografije je Milan Miladinović, autor kostima Mina Miladinović, a mziku za predstavu komponovao je Božidar Obradinović.

Za sve premijere u ovoj pozorišnoj sezoni, kao i za sve predstave sa mesečnog repertoara, Teatar Vuk će obezbediti određeni broj besplatnih ulaznica za zdravstvene radnike, koji su visoko profesionalno, predano, svakodnevno i nesebično pomagali drugima. Ovo je samo mali deo naše zahvalnosti za sve što su uradili i što i dalje rade za nas u borbi sa korona visrusom, svesni njihovog napora, njihovog požrtvovanja i hrabrosti kojom su sačuvali živote generacijama koje dolaze.

strana 1 od 4 idi na stranu