Šekspir festival sredinom septembra: Prva na repertoaru komedija "Kako vam drago"

Neobičan i neočekivan spoj dvojice umetničkih velikana, svečano će uvesti publiku u novi program festivala sa četiri predstave prema delima najpoznatijeg dramskog pisca Engleske.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 04.09.2020.

18:40

Šekspir festival sredinom septembra: Prva na repertoaru komedija
Foto: Jelena Ivanoviæ

Sedmo izdanje Šekspir festivala biće otvoreno 12. septembra izvođenjem koncerta "Betoven i Šekspir" Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije, u Vili Stanković u Čortanovcima, gde je program i predstavljen.

Neobičan i neočekivan spoj dvojice umetničkih velikana svečano će uvesti publiku u novi program festivala sa četiri predstave prema delima Vilijama Šekspira.

Malo je poznato da je Betoven upravo u najvećem dramskom piscu svih vremena pronalazio inspiraciju za mnoga svoja dela, posebno za gudačke kvartete, kao što su uvertire za komade "Koriolan" i "Bura".

Prva na repertoaru je komedija "Kako vam drago" prema konceptu Nikite Milivojevića, u koprodukciji Narodnog pozorišta u Nišu, Kruševačkog pozorišta i Internacionalnog džez teatar festivala Nišvil.

Ova komedija zabune igrala se pre više od deset godina na sceni JDP-a u režiji Slobodana Unkovskog, gde je igrao i Nebojša Glogovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: