Šekspir festival sredinom septembra: Prva na repertoaru komedija "Kako vam drago"

Neobičan i neočekivan spoj dvojice umetničkih velikana, svečano će uvesti publiku u novi program festivala sa četiri predstave prema delima najpoznatijeg dramskog pisca Engleske.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Jelena Ivanović
Foto: Jelena Ivanović

Sedmo izdanje Šekspir festivala biće otvoreno 12. septembra izvođenjem koncerta "Betoven i Šekspir" Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije, u Vili Stanković u Čortanovcima, gde je program i predstavljen.

Neobičan i neočekivan spoj dvojice umetničkih velikana svečano će uvesti publiku u novi program festivala sa četiri predstave prema delima Vilijama Šekspira.

Malo je poznato da je Betoven upravo u najvećem dramskom piscu svih vremena pronalazio inspiraciju za mnoga svoja dela, posebno za gudačke kvartete, kao što su uvertire za komade "Koriolan" i "Bura".

Prva na repertoaru je komedija "Kako vam drago" prema konceptu Nikite Milivojevića, u koprodukciji Narodnog pozorišta u Nišu, Kruševačkog pozorišta i Internacionalnog džez teatar festivala Nišvil.

Ova komedija zabune igrala se pre više od deset godina na sceni JDP-a u režiji Slobodana Unkovskog, gde je igrao i Nebojša Glogovac.

strana 1 od 3 idi na stranu