Novi onlajn program Malog pozorišta "Duško Radović"

Malo pozorište "Duško Radović" pokrenulo je na svom profilu na Instagramu program pod nazivom "Malo putovanje kroz istoriju umetnosti", prenosi Beoinfo.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2020.

13:10

Novi onlajn program Malog pozorišta
Ilustracija/Foto: depositphoto/agencyby

Osim onlajn pozorišnih predstava i radio-drama, svakog petka od 17 sati najmlađi sugrađani moći će da prate i ovu edukativnu inicijativu dečjeg gradskog pozorišta, prenosi Beoinfo.

Zamenica predsednika Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović istakla je da je ovo još jedan kulturni sadržaj u kojem će uživati svi građani Beograda i Srbije.

"Ovo je još jedan vrlo zanimljiv program Malog pozorišta 'Duško Radović' koji ima za cilj raznim pričama o umetničkim delima svetski poznatih umetnika, uz vizuelno predstavljanje, da približi i na neki način edukuje naše mališane o umetničkom stvaralaštvu. Svakog petka obrađivaće se tema nekog drugog umetnika i jednog njegovog umetničkog dela, uz poseban osvrt na istorijski kontekst i priču koja prati delo, a sve u formatu bliskom i razumljivom najmlađima. Takođe, priče će pratiti i kviz pitanja na koja će deca moći da odgovaraju i na taj način steknu osnovna znanja o umetnosti. Vreme provedeno u svojim domovima, mališani i njihovi roditelji moći će da ispune na vrlo zanimljiv i edukativan način, a jedan od njih je upravo program 'Malog putovanja kroz istoriju umetnosti'. Ovakve akcije imaju za cilj da zbliže roditelje i decu i sve ukućane, da ih podstaknu da ostanu u svojim kućama i kreativno ispune vreme koje provode zajedno", rekla je Radulovićeva.

Ona je dodala da je u planu realizacija još jedne vrlo zanimljive inicijative Malog pozorišta "Duško Radović".

"Osim 'Malog putovanja kroz istoriju umetnosti', u planu je uskoro još jedan program pod nazivom 'Mali muzički detektivi', koji će moći da se prati takođe na Instagram profilu ovog pozorišta. Ovaj program će na interaktivan način uključivati decu u proces slušanja i istraživanja kompozitora klasične muzike, pre svega davanjem detektivskih zadataka u kojima se deca ohrabruju na prepoznavanje pojedinih tema instrumenata i lajtmotiva. Zato apelujem na roditelje i mališane da ostanu u svojim domovima, a mi ćemo se potruditi da im ponudimo još više ovakvih kulturnih sadržaja", objasnila je Andrea Radulović.

Malo pozorište "Duško Radović" svake srede od 19 časova premijerno izvodi audio-bajke, dok svake nedelje od 12 sati na svom kanalu na Jutjubu prikazuje jednu od pozorišnih predstava sa svog sadašnjeg ili nekadašnjeg repertoara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: