Nova premijera u Vuku - "Ajnštajnova izdaja"

U subotu, 29. februara 2020. godine, na velikoj sceni "Aleksandar Popović" u Teatru VUK, održaće se premijera novog komada Erika Emanuela Šmita "Ajnštajnova izdaja" u režiji Andree Ade Lazić.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2020.

14:15

Nova premijera u Vuku -
Foto: Promo

"Ajnštajnova izdaja" je ozbiljna komedija, o dva neobična čoveka, koji se sreću na obali jezera u Nju Džersiju, četrdesetih godina dvadesetog veka pokušavajući da nađu zajedničku tačku oproštaja, sebi i svetu, koji je uvek na ivici uništenja. Albert Ajnštajn, humanista i pacifista, genije, strahuje da će nacisti napraviti prvu atomsku bombu. Da li treba upozoriti Ruzvelta, dati priliku Americi da pobedi u trci u naoružanju..? A kada FBI počne da sumnja u njega, Nemca, naklonjenog levičarima..?

Filozofski, a krajnje razumljivi dramski diskurs Erika Emanuele Šmita, najizvođenijeg dramatičara našeg doba, vodi nas ka Istini i Pravdi, koje su poslednja odbrana genija, u svakoj oblasti nauke. I života.

U predstavi igraju Nebojša Dugalić, Branislav Zeremski i Jovan Jelisavčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: