Madlenijanum proslavlja Dan pozorišta uz "Muzičko putovanje"

Opera i teatar Maldenijanum večeras proslavljaju 21 godinu od prve premijere svečanom izvedbom "Muzičko putovanje".

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: depositphoto/carlosphotos
Foto: depositphoto/carlosphotos

Kako je najavio generalni direktor Andreja Rackov, odlučili su da za Dan pozorišta svojoj publici poklone "najlepši izbor numera iz bogate produkcije koje su izvođene od samog početka do danas".

"Tu su prepoznatljiive arije iz opera, dueti uz koje se publika razgali, songovi iz mjuzikla koji lako ulaze u uši, veseli taktovi opereta koji nas vode do Beča i baletski divertismani koji na najbolji način vraćaju u sećanje zlatne trenutke iz istorije Madlenijanuma”, kaže Rackov.

Napominje i da je važan deo repertoara odvojen i za domaću literaturu, jer je "od početka u misiji popularisanja operske umetnosti i otkrivanje pomalo zaboravljenih autora, poput Stevana Hristića i njegovog 'Sutona' i naručivanja dela od savremenih autora, poput 'Mandragole' Ivana Jevtića".

Program izvode solisti i prvaci Opere i Baleta uz podršku Orkestra Madlenijanuma, a svi zajedno vođeni dirigentom Vesnom Šouc Tričković.

"Publika će uživati u ovom muzičkom putovanju od juga Italije i Francuske, preko Beča do Beograda, i na trenutak se prepustiti blistavim trenucima sa naše scene", ističe Rackov.

Među solistima nastupaju sopran Jasmina Trumbetaš Petrović, Snežana Savićević Sekulić, Branislava Podrumac, bariton Vladimir Andrić, Aleksa Vasić i mnogi drugi...

strana 1 od 7 idi na stranu