Narodno pozorište gostovalo u Ljubljani posle 30 godina: Ovacije za "Balkanskog špijuna"

Predstava „Balkanski špijun“, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji i dramaturgiji Tatjane Mandić Rigonat, odigrana je 18. i 19. decembra s velikim uspehom na gostovanju u Cankarjevom domu u Ljubljani, a publika, u prepunoj Linhartovoj dvorani, obe večeri ispratila je ovacijama glumački ansambl, saopštili su iz Narodnog pozorišta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: depositphotos/borisb17
Foto: depositphotos/borisb17

Ovo gostovanje, između ostalog, ostaće upamćeno i po tome što je to bio prvi nastup Narodnog pozorišta u ovom poznatom slovenačkom kulturno-kongresnom centru posle tri decenije.

Ljubomir Bandović je tumačio lik Ilije Čvorovića, čoveka koji živi i deluje po svom etičkom principu, a koji mu govori da je sve suprotno od onoga što izgleda da jeste; njegova supruga Danica Čvorović bila je Nela Mihailović, brata Đuru, odnosno sestru bliznakinju, igrala je Dušanka Glid Stojanović, ćerku Sonju Katarina Marković, ulogu podstanara Petra Jakovljevića dočarao je Milutin Milošević, a radio-spikerku je tumačila Vanja Milačić.

Foto: B92/SĆ
Foto: B92/SĆ

Kompozitor je Irena Popović Dragović, scenografiju je uradio Branko Hojnik, kostime Ivana Vasić, a scenski pokret Anđelija Todorović. Čuvena Kovačevićeva drame u verziji Tatjane Mandić Rigonat premijerno je izvedena 1. oktobra prošle godine na Sceni "Raša Plaović" i ovo je bilo njeno 39. i 40. izvođenje.

Osim na matičnoj sceni, predstavu je videla i publika u Valjevu, Beču, Čačku.... Poslednje gostovanje Narodnog pozorišta u "Cankarjevom domu" bilo je 22. aprila 1989. godine s predstavom „Kosovska hronika“, po tekstu Rajka Đurđevića, u režiji Cisane Murusidze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu