"Bila sam najglasnija, ali je odnos prema ekipi predstave u Aranđelovcu bio jako ružan"

Naša poznata glumica Mirjana Karanović odbila je da igra u predstavi "Balava", koja je trebalo da se odigra na otvorenoj sceni u Aranđelovcu 24. avgusta. To je okarakterisano kao neprimereni gest, pošto se sve dogodilo samo dva sata pre početka predstave, u okviru Smotre umetnosti "Mermer i zvuci".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 29.08.2019.

11:33

Ko je sebi dao za pravo da ne sačeka glumice predstave, pokaže binu u mraku i posle toga daje patetične izjave o izneverenim očekivanjima gledalaca?

Naknadno je saopšteno da je produkcija odlučila da se predstava "Balava" ne igra, ali su, uprkos tome, mediji apostrofirali glumicu kao glavnog inicijatora njenog otkazivanja. Gostujući u emisiji "Jutro" Prve televizije, Mirjana Karanović je rekla da je u ekipi koja je došla u Aranđelovac bila najbučnija u svom negodovanju zašto se niko nije pojavio.

Glumica kaže da je, kada je ekipa predstave krenula za Aranđelovac, još bilo nejasno da li postoje uslovi za njeno izvođenje.

"Mi smo imali sve osim rasvete. Naša produkcija je uložila nekih 200.000 dinara, da bismo napravili dodatnu scenografiju koja će omogućiti da publika čuje predstavu. To je otvoren prostor i glas se rasipa. Mi smo hteli da omogućimo da se predstava igra bez upotrebe mikrofona, a da se čuje. To je mala, kamerna predstava, sa četiri stolice i glumicama koje sede na njima. Radi se o veoma emotivnom materijalu, o odnosima majke, ćerke, sestre... i zapravo je važno da publika oseti sve te nijanse odnosa koji na sceni razvijamo", kaže ona.

Kada je ekipa predstave stigla u Aranđelovac organizatorka im je rekla da ne može da nađe stalke za reflektore, iako su ih organizatori sve vreme ubeđivali da je sve u redu.

"Kada smo stgli, tamo nikoga nije bilo osim naše ekipe, odonosno našeg scenskog radnika koji je namestio to i majstor svetla. Naša organizatorka je nabavila četiri reflektora, ali ne i stalke za njih. Onda je ispalo da reflektori mogu samo na zemlji da stoje", priča glumica.

Iako je predstava bila prodata, uslovi za njeno izvođenje nisu postojali, a odnos prema ekipi koja je došla da odigra predstavu je bio jako ružan, kaže glumica. Tada je, uz konsultacije sa rediteljem i produkcijom, odlučeno da se predstava pod takvim uslovima ne igra...

Opširniju priču pogledajte u snimku iz emisije Jutro Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: