Ivana Vujić predložena za upravnicu Narodnog pozorišta

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije predložilo je Vladi rediteljku Ivanu Vujić za upravnika Narodnog pozorišta. Vlada će o tome odlučivati, kako je potvrđeno Tanjugu u Ministarstvu, na sledećoj sednici, koja je zakazana za sutra.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 31.07.2019.

12:32

Ivana Vujić predložena za upravnicu Narodnog pozorišta
Foto: Depositphotos / Leonid_Andronov

Vujićeva od novembra prošle godine obavlja funkciju vršioca dužnosti upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na to mesto ju je postavila Vlada Srbije pošto je, posle jednomesečne krize u nacionalnom teatru, razrešila dužnosti dotadašnjeg upravnika Dejana Savića na njegov lični zahtev.

Na konkurs za upravnika, pored Vujićeve, javio se i reditelj Nebojša Bradić. Ivana Vujić redovni je profesor Fakulteta dramskih umetnosti.

Bila je umetnički direktor Bitef teatra, festivala FIAT u Podgorici, Belefa, osnivač i umetnički direktor festivala "Aerpolan bez motora" i pozorišta "Beton hala teatar".

Postavila je više od 80 predstava u zemlji i inostranstvu, a u Narodnom pozorištu je režirala predstave "Spaljivanje udovica", "Vojvotkinja od Malfija", "Balkanska plastika", "Hamlet" i "Romeo i Julija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: