B92 i Narodno pozorište poklanjaju karte za predstavu "Mapa izmišljene stvarnosti"

B92, u saradnji sa beogradskim Narodnim pozorištem, svoje čitaoce vodi na predstavu "Mapa izmišljene stvarnosti", koja se u nedelju 23. juna gostuje na Sceni "Radionica".

Kultura

Izvor: B92

Subota, 22.06.2019.

11:30

B92 i Narodno pozorište poklanjaju karte za predstavu
Foto: Narodno pozorište

POŠTOVANI ČITAOCI, KARTE SU PODELJENE! DOBITNICI ĆE BITI OBAVEŠTENI PUTEM MEJLA!

Predstava "Mapa izmišljene stvarnosti", koju je po motivima proze Ingmara Bergmana režirao prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Slobodan Beštić, premijerno izvedena 26. decembra prošle godine u Domu porodice Pavlović.

"U tišini ostrva na dalekom severu umetnik provodi poslednje godine svog nemirnog života. Prepliću se uspomene, likovi, snovi. U mašti stvara mape nove stvarnosti. Istinitije od realnosti kakvu je poznajemo. Njegovi likovi su gladni bliskosti i razumevanja. Povređuju jedni druge braneći svoj san o sreći. Zašto u nama nema dovoljno ljubavi i poverenja? Samo nam umetnik može približiti tajnu neizrecivog, piše Bergman u tišini ostrva na dalekom severu", kaže Slobodan Beštić.

Uloge u predstavi tumače: Hana Beštić, Joakim Tasić, Dobrila Boba Stojnić i za klavirom Olga Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: