Predstava BDP "Ničiji sin" gostuje u Zagrebu

Predstava "Ničiji sin" Beogradskog dramskog pozorišta biće izvedena 6. juna u zagrebačkom pozorištu "Kerempuh", u okviru festivala Dani satire "Fadil Hadžić".

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 06.06.2019.

16:21

Predstava BDP
Foto: jjspring / depositphotos

Tekst Mate Matičića i film "Ničiji sin" svojevremeno su izazvali popriličnu buru u Hrvatskoj zbog tematike domovinskog rata.

Ipak, Pulska arena i publika reagovali su drugačije, i film, u kome u glavnoj ulozi briljira Mustafa Nadarević, osvojio je značajne nagrade kako na Pulskom filmskom festivalu tako i na drugim festivalima.

Reditelj Marko Misirača u Beogradu režira ovaj komad u Beogradskom dramskom pozorištu, a za glavne glumce bira Miodraga Krivokapića, Vladu Milića i Danicu Ristovski.

Predstava "Ničiji sin" zapravo je crnohumorni psihološki triler koji publici predstavlja tematiku na pitkiji način i kroz smeh, ali i ozbiljna pitanja koja sebi mogu postaviti ljudi koji teže da budu časni. U komadu igraju i Aleksandar Alač, Lako Nikolić, Milena Predić, Andrej Pipović, Jovan Jelisavčić, i deca Todor Jovanović i Vasa Vrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: