U Ateljeu 212 gostovanje Siti Teatra iz Ljubljane predstavom TAКSI

U A teljeu 212 gostovanje Siti Teatra iz Ljubljane predstavom TAКSI Goran Vojnović u režiji Aleksandra Popovskog 6. juna u 20. 30 na sceni Petar Kralj.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 04.06.2019.

13:37

U Ateljeu 212 gostovanje Siti Teatra iz Ljubljane predstavom TAКSI
foto: Arhiva teatra Siti

Šta se dogodi prosečnom taksisti u slovenačkoj prestonici, kada u njegov taksi sednu konceptualni umetnik, tajanstvena dama, novopečeni buntovnik, nezaposleni panker sa kravatom, sveštenik bez prakse i dementni profesor marksizma?

Žestoka komedija iz pera Gorana Vojnovića je u režiji Aleksandra Popovskog i u produkciji SiTi Teatra BTC iz Ljubljane premijerno prikazana u oktobru 2013. Na slovenačkom pozorišnom festivalu komedije „Dani komedije“ 2014. Taksi je izbrana za najbolju komediju po izboru publike, Кlemen Slakonja je dobio nagradu za najboljeg komičara, a Aleksandar Popovski za najboljeg reditelja. Po mišljenju stručnog žirija radi se o „pozorištu humora bez granica, koji nije samo puka zabava. Humor sa jasnim autorskim potpisom u prefinjenim situacijama i sa majstorskim obrtima služi kao ogledalo, odnosno kao alat za razotkrivanje i društva i pojedinca i njegovog odnosa. Popovski je reditelj koji glumcima otvara prostor za stvaranje vrhunskih kreacija.“

Do danas je predstava u izvođenju Кlemena Slakonje i Tadeja Toša odigrana 175 puta.

Igraju: Кlemen Slakonja i Tadej Toš

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: