Vodimo vas u Atelje 212 na predstavu "Jesenja sonata"

Predstava "Jesenja sonata", jednog od najznačajnih filmskih i pozorišnih stvaralaca 20. veka, švedskog reditelja, velikog filmskog umetnika, scenariste, dramatičara i producenta - Ingmara Bergmana, nastala je 1978, a govori o svetski poznatoj pijanistkinji Šarloti, koja je karijeri podredila porodični život, naročito svoj odnos sa ćerkom.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 31.05.2019.

12:39

Vodimo vas u Atelje 212 na predstavu
Foto: Atelje 212, arhiva

Posle sedam godina neviđanja, Šarlota odlučuje da se odazove Evinom pozivu da je poseti i provede sa njom neko vreme, ne znajući da će u njenom domu sresti i svoju drugu ćerku Helenu, koja je psihički bolesna i gotovo nesposobna da normalno komunicira.

Napetost između majke i ćerke raste, jer je Šarlota ljubomorna zbog toga što je Eva mnogo snažnije povezana sa Helenom nego s njom. U toku drame otkriva se da je Eva bolesna i zbog potpunog nedostatka majčine ljubavi.

Napetost dostiže vrhunac jedne noći kada se u razgovoru razotkriju godinama potiskivani događaji o kojima se u porodičnom krugu do sada nije govorilo. Ono što je trebalo da bude ugodan boravak u porodičnom okruženju, pretvoriće se u niz razgovora preko kojih će majka i ćerka pokušati da razreše godinama potiskivane probleme, koji su prouzrokovali stalni osećaj nedostatka ljubavi i razumevanja.

U ovoj predstavi igraju Tatjana Bošković, Mladen Andrejević, Branka Šelić i Jelena Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: