Getsimanski vrt premijerno u Ateljeu 212

Dramski komad Getsimanski vrt (Gethsemane), britanskog pisca Dejvida Hera, politička je drama koja se bavi problemima zataškavanja privatnih skandala porodice ministarke unutrašnjih poslova, koja je svojim delovanjem poznata kao predstavnica politike proterivanja migranata iz Velike Britanije.

Izvor: B92
Podeli
Foto Boško Đorđević
Foto Boško Đorđević

Stroga dijaloška struktura drame gradi spor i temeljan mehanizam pregovora, dogovora i trgovine informacijama u svetu politike, privatnih intriga i krize odnosa i vrednosnih sistema, i otkriva cenu uspeha u savremenom društvu.

Naziv komada potiče od biblijskog pojma Getsimnanski vrt, što je lokalitet u podnožju Maslinove gore odmah do zidina starog Jerusalima, prema Novom zavetu - mesto Isusovih molitvi i sastanaka sa sledbenicima. To je takođe mesto gde je Juda poljupcem u levu stranu izdao Isusa Hrista.

Rediteljka predstave je Ljiljana Todorović.

Todorovićeva je ranije u Ateljeu režirala komad Dejvida Hera Ejmin pogled. Na repertoaru je aktuelna njena predstava po komadu Trejsija Letsa Avgust u okrugu Osejdž.

Glumačka podela: Dara Džokić, Bane Vidaković, Jovana Gavrilović, Jelena Đokić, Branislav Trifunović, Slaven Došlo, Vladislav Mihailović, Marta Bjelica i Petar Benčina

strana 1 od 12 idi na stranu