Atelje 212 i portal B92 poklanjaju karte za predstavu "Petrijin venac"

POŠTOVANI ČITAOCI, KARTE ZA PREDSTAVU SU PODELJENE! DOBITNICI ĆE BITI OBAVEŠTENI PUTEM IMEJLA, A KARTE ĆE IH ČEKATI NA BLAGAJNI ATELJEA 212, PRED POČETAK PREDSTAVE!

Petoro najbržih čitalaca našeg sajta koji nam se jave na imejl lifestyle@b92.net dobiće po dve karte za "Petrijin venac" koja se igra u četvrtak 16. maja na Sceni "Mira Trailović", pozorišta Atelje 212, sa početkom u 20 časova.

Izvor: B92
Podeli

Kultna pozorišna predstava "Petijin venac", nastala je po tekstu Dragoslav Mihailović, u dramatizaciji Mile Mašović - Nikolić i režiji Bobana Skerlića.

Zanimljivo za ovo izvođenje je da jednu od glavnih uloga Petrije udovica tumači ćerka autora teksta, glumica Milica Mihajlović.

Poerd nje, naslovni lik tumače: Marta Bjelica kao mlada Petrija i Jovana Gavrilović kao Petrija gradska.

U ostalim ulogoma su: Ivan Marković, Tihomir Stanić, Igor Đorđević, Jelena Rakočević, Isidora Minić, Branislav Zeremski i Vladislav Mihailović.

Predstava "Petrijin venac" igra se u četvrtak 16. maja na Sceni "Mira Trailović", pozorišta Atelje 212, sa početkom u 20 časova.

Pozorište

Getsimanski vrt premijerno u Ateljeu 212

Dramski komad Getsimanski vrt (Gethsemane), britanskog pisca Dejvida Hera, politička je drama koja se bavi problemima zataškavanja privatnih skandala porodice ministarke unutrašnjih poslova, koja je svojim delovanjem poznata kao predstavnica politike proterivanja migranata iz Velike Britanije.

Pozorište četvrtak 23.05. 14:53 Komentara: 0

Gorici Popović uručena nagrada "Žanka Stokić"

Gorici Popović uručena je danas nagrada "Žanka Stokić" na svečanosti u Narodnom pozorištu. Popović je laureat priznanja koje nosi ime slavne srpske glumice Žanke Stokić, a koje već 17 godina zajednički dodeljuju Narodno pozorište, Kompanija Večernje novosti i Grad Požarevac.

Pozorište nedelja 19.05. 16:15 Komentara: 3
strana 1 od 11 idi na stranu